«Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία του μνημονίου και της κλάψας»

«Ένας λόγος που έγινα καλλιτέχνης είναι ότι τα παιδικά μου χρόνια ήταν....»

Ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε στο περιοδικό «Τηλεθεατής» και στην Χρύσα Παχούμη για το ρόλο του στο σίριαλ του Alpha «Το σόι» σου, αλλά και τη συνεργασία με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνουν την οποία είχε δασκάλα στη δραματική σχολή και τα πράγματα που τον έχει διδάξει.

«Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία του μνημονίου και της κλάψας. Βιώνουμε κρίση αξιών και ηθικής. Έτσι φτάσαμε και στην οικονομική κρίση. Θέλουμε μια Ελλάδα που δεν ξέρει το συγγνώμη, το παρακαλώ, το μπράβο και το καλημέρα; Πηγαίνοντας στο Βερολίνο γαι το Φεστιβάλ είδα έναν πολιτισμό που δεν τον συναντώ καθημερινά εδώ.»

 Ζήσατε ευτυχισμένος ως παιδί;

«Είμαστε πέντε αδέλφια, τρία αγόρια και δυο κορίτσια. Είμαι τυχερός γιατί στην οικογένεια μου ο ένας αγαπά τον άλλο. Ένας λόγος που έγινα καλλιτέχνης είναι ότι τα παιδικά μου χρόνια ήταν μέσα στη χαρά και στην ευτυχία. Η μεγάλη μου αδελφούλα έχει Σύνδρομο Ντάουν, σε βαθύ γήρας αυτή την εποχή. Αυτή μου άνοιξε δρόμους ιδιαίτερους

Βιώσατε το ρατσισμό λόγω της διαφορετικότητας της;

Ως πιτσιρίκι ήμουν «ο αδελφός της ανάπηρης». Αυτό μετά το έκανα πλεονέκτημα. Η Μίρκα (Παπακωνσταντίνου) στη σχολή μου έμαθε πως πρέπει το μειονέκτημα να το κάνουμε πλεονέκτημα. Αν συμβεί αυτό, θα πάμε μπροστά και ως μονάδες, αλλά και ως κοινωνία και κράτος.