ΠΟΠ Μαγειρική: Για ποιους στρώνει τραπέζι ο Ανδρέας Λαγός στα νέα επεισόδια;

ΠΟΠ Μαγειρική με τον Ανδρέα Λαγό, από Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου καθημερινά στην ΕΡΤ.
Με την πιο… πιο γευστική τηλεοπτική συνήθεια, την καθημερινή εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» επιστρέφει ο Ανδρέας Λαγός στην ΕΡΤ από την Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου στις 14:00. Μάλιστα, την πρώτη εβδομάδα γι’ αυτόν τον νέο κύκλο, ο γνωστός σεφ ετοιμάζεται να στρώσει τραπέζι σε εκλεκτούς καλεσμένους στην τηλεοπτική του κουζίνα.
ΠΟΠ Μαγειρική – Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, «Χυλοπίτες Καλαβρύτων, μέλι από τη Χάλκη»:
Τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» επιστρέφει δυναμικά με ένα λαχταριστό επεισόδιο και καλεσμένο τον εξαιρετικό ηθοποιό Πυγμαλίων Δαδακαρίδη. Στην πρεμιέρα της νέας σεζόν, ο Ανδρέας Λαγός και ο αγαπημένος καλεσμένος μαγειρεύουν μαζί ένα απολαυστικό πιάτο με χυλοπίτες Καλαβρύτων και ένα γλυκό, γεμάτο αρώματα, με μέλι από τη Χάλκη. Η εκπομπή ξεκινά με κέφι, νοστιμιά και τη συνταγή για μια υπέροχη χρονιά στην κουζίνα! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης μάς μιλά για τη συνειδητή απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική, για την εξέλιξή του στο χώρο, αλλά και για τις αξίες των ανθρώπων που συναντά, για τις σπουδαίες του συνεργασίες, καθώς και για την αγάπη του για τη μαγειρική.
ΠΟΠ Μαγειρική – Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, «Πιπεριές Φλωρίνης, καρπούζια Μανωλάδας»:
Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η «ΠΟΠ Μαγειρική» φιλοξενεί την πολυτάλαντη τραγουδίστρια Ίντρα Κέιν. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μπαίνουν στην κουζίνα και δημιουργούν δύο πολύχρωμες και καλοκαιρινές συνταγές με πιπεριές Φλωρίνης και καρπούζια Μανωλάδας. Η Ίντρα Κέιν μοιράζεται μαζί μας τις μνήμες από τον πατέρα της και την ανάγκη να ταξιδέψει στην Ουγκάντα, μας μιλά για την είσοδό της στο θέατρο και την αγάπη της για το τραγούδι. Ο δύσκολος χωρισμός που τη σημάδεψε, οι στίχοι του πρώτου της δίσκου, τα μουσικά της ακούσματα, αλλά και η διαφορετικότητα που κουβαλά, γίνονται κομμάτια μιας βαθιάς εξομολόγησης για το πόσο δύσκολο είναι να εμπιστευτεί τους ανθρώπους.
ΠΟΠ Μαγειρική – Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025, «Φάβα Φενεού, μύδια Χαλάστρας»:
Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, ο γνωστός δημοσιογράφος και γευσιγνώστης Δημήτρης Αντωνόπουλος έρχεται στην «ΠΟΠ Μαγειρική» για ένα επεισόδιο γεμάτο αρώματα Ελλάδας. Με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο πιάτα με φάβα Φενεού και μύδια Χαλάστρας, σε συνδυασμούς που απογειώνουν την ελληνική γαστρονομία. Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μάς μιλά για το τι είναι κριτικός γεύσης, αν η πρώτη ύλη μπορεί να δομήσει ένα υψηλής αισθητικής πιάτο, για τις πιο αξέχαστες γευστικές εμπειρίες στη ζωή του, αλλά και αν η γεύση μπορεί να λειτουργήσει ως αφήγηση.
ΠΟΠ Μαγειρική – Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025, «Λαδοτύρι Μυτιλήνης, μελιτζάνα Λαγκαδά»:
Την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, η αγαπημένη ηθοποιός Ηρώ Μουκίου δοκιμάζει τις μαγειρικές της ικανότητες δίπλα στον Ανδρέα Λαγό. Οι δυο τους μαγειρεύουν με λαδοτύρι Μυτιλήνης και μελιτζάνα Λαγκαδά, σε πιάτα που ισορροπούν τέλεια ανάμεσα στο αυθεντικό και στο απρόσμενο. Η Ηρώ Μουκίου εξομολογείται την αγάπη της για τα ζυμαρικά και τη ζωγραφική, αλλά και το πώς η υποκριτική τής έδωσε δύναμη και φωνή. Μιλά για τον αγώνα της να ξεπεράσει τα στερεότυπα της εικόνας τη δεκαετία του ’90 και για τη χαρά που βρίσκει στο να κάνει την κόρη και τον σύζυγό της –γιατροί και οι δύο– να γελάνε στο σπίτι.
ΠΟΠ Μαγειρική – Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025, «Ελαιόλαδο Πλωμαρίου, πατάτες Αμαλιάδας»:
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025, στις 14:00, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» καταφτάνει ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης. Με τον Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν συνταγές που τιμούν τα απλά, αλλά εξαιρετικά ελληνικά υλικά: ελαιόλαδο Πλωμαρίου και πατάτες Αμαλιάδας. Ο Μάξιμος Μουμούρης μάς μιλά για το πώς άφησε το μπάσκετ για την υποκριτική και πώς η δουλειά του τον απελευθερώνει, για τις γευστικές του μνήμες και για τη σχέση του με το ιταλικό φαγητό, αλλά και για το πώς είναι ως μπαμπάς.