Ποια είναι τα παιδιά του Έκτορα Μποτρίνι

Διαβάστε περισσότερα για τους ανθρώπους που εκπαιδεύονται για να γίνουν οι πιο στενοί του συνεργάτες

Όπως θα διαπιστώσετε από τα βιογραφικά τους, τα οποία δημοσιεύει το «Λοιπόν”, είναι όλοι άνθρωποι που χρειάζονταν μια δεύτερη ευκαιρία…

Σταμάτης, 23 ετών
Μεγάλωσε με τη μητέρα του και τον αδερφό του στο Ηράκλειο Κρήτης. Ξεκίνησε σπουδές λογοτεχνίας στη Γλασκώβη, αλλά διέκοψε λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έχει κάνει διάφορες δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά εδώ κι ένα χρόνο είναι χωρίς σταθερή δουλειά.

Αρτέμης, 19 ετών
Ο Αρτέμης ήρθε από τη Ρωσία με τη μητέρα του όταν ήταν 6 μηνών. Ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας, δεν είχε τη δυνατότητα να σπουδάσει και ασχολήθηκε με αγροτικές εργασίες. Τους τελευταίους 10 μήνες δεν έχει σταθερή δουλειά. Έχει μικρή εμπειρία στη κουζίνα, αλλά, όπως λέει και ο ίδιος, «η μαγειρική είναι η λόξα μου».

Φώντας, 19 ετών
Προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και μένει στην Αρτέμιδα. Οι γονείς του είναι άνεργοι και ο ίδιος σταμάτησε το σχολείο στο γυμνάσιο, για να εργαστεί. Έχει κάνει πολλές και διαφορετικές δουλειές, ενώ εδώ και ένα χρόνο είναι άνεργος και νιώθει άσχημα που δεν μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του.

Παναγιώτης Τ. 24 ετών
Ο Παναγιώτης μεγάλωσε με τη μητέρα του, την οποία και θαυμάζει, καθώς και την αδερφή του. Από μικρός αγαπούσε το μπάσκετ και στα 15 του παράτησε το σχολείο για να ασχοληθεί με αυτό. Εργάστηκε σε οικοδομές αλλά και σε νυχτερινά μαγαζιά ως μπάρμαν και σερβιτόρος. Πρόσφατα επέστρεψε σε νυχτερινό σχολείο, προκειμένου να τελειώσει το γυμνάσιο.

Σταύρος, 28 ετών
Ο Σταύρος έχασε τον πάτερα του σε δυστύχημα όταν ήταν 8 ετών. Δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις σπουδές μετά το λύκειο, αφού έπρεπε να δουλέψει για να βοηθήσει την οικογένειά του. Κατάφερε να μαζέψει χρήματα για να ανοίξει ένα μικρό παραδοσιακό καφενείο στη Θεσσαλονίκη. Πριν από 7 μήνες το καφενείο έκλεισε αφήνοντάς του μόνο χρέη.

Χρήστος, 24 ετών
Έχει ασχοληθεί με το μπιλιάρδο σε επίπεδο πρωταθλητισμού, με πολλές διακρίσεις στο άθλημα. Τα τελευταία χρόνια είναι άνεργος και ζει με τις όποιες απολαβές του προσφέρει η συμμετοχή του σε τουρνουά. Προέρχεται από μια οικογένεια της εργατικής τάξης και εδώ και χρόνια προσπαθεί να καλύπτει μόνος του τα έξοδά του.

Παναγιώτης Γ. 28 ετών
Ο Παναγιώτης είναι άνεργος τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Προερχόμενος από οικογένεια εργατών, δεν συνέχισε τις σπουδές του μετά το λύκειο, αφού έπρεπε να δουλέψει για να ενισχύσει την οικογένειά του. Θέλει να γίνει σεφ και ελπίζει να αποκατασταθεί επαγγελματικά, ώστε κάποια στιγμή να δημιουργήσει δική του οικογένεια.

Δημήτρης 26 ετών
Ο Δημήτρης αποφοίτησε πρόσφατα από τα ΤΕΙ Μηχανολογίας. Η μεγάλη του δυσκολία στο να βρει δουλειά πάνω στον τομέα που σπούδασε τον έχει αποθαρρύνει ωθώντας τον να κάνει σχέδια μετανάστευσης στο εξωτερικό προς εύρεση εργασίας. Το «Botrini’s Project» του ξύπνησε ένα θαμμένο όνειρο: Να γίνει σεφ όπως ο παππούς του!

Κατερίνα, 20 ετών
Η Κατερίνα ζει με τη μητέρα της και τον αδερφό της. Είναι και οι τρεις τους άνεργοι. Έχει σπουδάσει Φυσικοθεραπεία. Μένοντας σπίτι, ανακάλυψε το ταλέντο της στη μαγειρική και ειδικά στη ζαχαροπλαστική. Έτσι, άρχισε να ονειρεύεται τον εαυτό της μέσα σε επαγγελματική κουζίνα.

Πίστη, 26 ετών
Η Πίστη είναι μέλος 10μελούς οικογένειας και κατάγεται από την Ιορδανία. Όταν ήταν 9 ετών, οι γονείς της την έστειλαν σε μοναστήρι στην Ξάνθη. Από εκεί βγήκε στα 20 χρόνια της για να σπουδάσει Τηλεπικοινωνίες. Ήρθε στην Αθήνα για καλύτερη επαγγελματική τύχη, αλλά είναι άνεργη σχεδόν ένα χρόνο και ζει με τη βοήθεια της Εκκλησίας.

Μαργαρίτα 19 ετών
Η Μαργαρίτα είναι ποντιακής καταγωγής. Απέτυχε στις Πανελλήνιες, κάτι που η ίδια βιώνει ως μεγάλο πλήγμα. Ήθελε να σπουδάσει Ζαχαροπλαστική, αλλά δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα. Έτσι, ανέλαβε το μεγάλωμα της μικρής της αδερφής και το μαγείρεμα για την οικογένεια.

Αγγελική 21 ετών
Η Αγγελική είναι μέλος τρίτεκνης οικογένειας που έχασε τα πάντα στην προσπάθειά της να φροντίσει ένα άρρωστο μέλος της. Εγκατέλειψε το σχολείο προκειμένου να δουλέψει για να μπορέσει να συντηρήσει τον εαυτό της και να μην επιβαρύνει την οικογένειά της