Πηνελόπη Πιτσούλη: «Το παιδί του Φιλιππίδη σκέφτομαι που μέχρι χτες καμάρωνε και σήμερα ντρέπεται»

Πηνελόπη Πιτσούλη

«Δεν δέχομαι τον όρο ανθρώπινη αδυναμία όταν κάποιος κάνει κακό στον άλλον, γιατί πρόκειται για διαστροφή», λέει η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Πηνελόπη Πιτσούλη. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τον σύζυγό της και τα παιδιά τους, αναφέρθηκε σε συναδέλφους που την “έθαβαν” πίσω από την πλάτη της, ενώ απάντησε και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Με είδε ο άντρας μου και μου είπε “με παντρεύεσαι;” και είπα ναι. Δύσκολες στιγμές είχαμε πολλές στο γάμο μας, αλλά θαυμάζαμε ο ένας τον άλλον. Είπαμε ότι ποτέ δεν θα πούμε τη λέξη “χωρίζουμε”, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι χωρίσαμε», είπε αρχικά η Πηνελόπη Πιτσούλη.

Η Πηνελόπη Πιτσούλη είπε στη συνέχεια: «Έχασα τη μητέρα μου στα 65 της. Δεν το αποδεχόμουν για πολλά χρόνια, τηλεφωνούσα σπίτι και έλεγα “είναι στον κήπο η μαμά μου ή πήγε για ψώνια”. Συνειδητοποίησα ότι την είχα χάσει όταν έφυγε και ο πατέρας μου από τη ζωή και σκέφτηκα τότε ότι πήγε να συναντήσει τη μαμά μου».

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, η Πηνελόπη Πιτσούλη απάντησε: «Η ιστορία με τον Πέτρο Φιλιππίδη ήταν θλιβερή. Τον συνάντησα πρώτη φορά στο “Χαιρέτα μου τον Πλάτανο”, είδα έναν άνθρωπο δοτικό, ευγενικό και συνεπή. Μου έλεγαν ότι θα περάσω των παθών μου τον τάραχο με τον Φιλιππίδη, αλλά επειδή και για μένα έχουν πει πράγματα, σκέφτηκα ότι θα το αντιμετωπίσω.

Όταν ξέσπασε η ιστορία με τον Πέτρο ήταν κεραυνός εν αιθρία. Σαν να ακούς για τον καλό σου γείτονα ότι σκότωσε τη γυναίκα του. Σκέφτηκα αμέσως “μα έκανε τέτοια τερατουργήματα ο Πέτρος στη ζωή του;”. Θλιβερό για τα θύματα, αλλά και για τον θύτη που κατέστρεψε τη ζωή του. Δεν δέχομαι τον όρο ανθρώπινη αδυναμία όταν κάποιος κάνει κακό στον άλλον, γιατί πρόκειται για διαστροφή».

Η Πηνελόπη Πιτσούλη είπε στη συνέχεια: «Το παιδί του Φιλιππίδη σκέφτηκα. Πως θα βγει αυτό το παιδί στην κοινωνία που έχει ήδη κλειστεί στον εαυτό του; Πως θα είναι ο γιος του Φιλιππίδη, που μέχρι χτες καμάρωνε, και σήμερα ντρέπεται; Όταν έχεις πίσω σου ένα οικογενειακό φορτίο πρέπει να σκέφτεσαι το δημιούργημά σου και ο Πέτρος δεν το σκέφτηκε. Να πληρώσει τώρα την αδυναμία του».

Η Πηνελόπη Πιτσούλη μίλησε επίσης και για το ρόλο της θείας Παυλίνας, τον οποίο θα ενσαρκώσει στην αγαπημένη σειρά του MEGA “Συμπέθεροι από τα Τίρανα”: «Είναι η θεία της Πέννυς και της Πωλίνας, τις οποίες όμως μπερδεύει. Είναι γεροντοκόρη με άνοια. Δεν ξέρω αν της στοίχισε που είναι γεροντοκόρη, γιατί έχει άνοια και νομίζει συνέχεια ότι την κλέβουν. Η θεία Παυλίνα έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, πολλά κτήματα στο Κουδουνάρι και όλοι περιφέρονται γύρω από την περιουσία της».