Πέτρος Ξεκούκης: Η άγνωστη στιχομυθία περί πίστης με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Πέτρος Ξεκούκης

"Ξεκούκη, γιατί νηστεύεις; Για να πας στον Παράδεισο;".

Με αφορμή την παράσταση «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» όπου συμμετέχει αυτό το διάστημα, ο Πέτρος Ξεκούκης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό My Tv και τη δημοσιογράφο Μαίρη Καράμπελα. Μέσα σε όλα, δε, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε για την σχέση που διατηρεί με την πίστη αλλά και την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Έχετε βαθιά πίστη στον Θεό. Μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας κάποια ιδιαίτερη εμπειρία;

Πριν από 36 χρόνια είχαν δώσει στη μεγάλη μου αδελφή τρεις μήνες ζωής, καθώς είχε τρεις μεταστάσεις καρκίνου. Όμως χάρη στην πίστη της, με τη βοήθεια του Θεού και της επιστήμης, ζει ακόμα. Κάθε μέρα ζω αυτό το θαύμα, έχοντας δίπλα μου την αδελφή μου. Επίσης, είχα τη μεγάλη ευλογία να γνωρίσω τον Άγιο Παϊσιο από κοντά. Το 1978, σε ηλικία 18 ετών, πήγα στο Άγιον Όρος, όπου ο αδελφός της γιαγιάς μου ήταν μοναχός. Κρατάω στην καρδιά και στη μνήμη την γνωριμία μας και μάλιστα μετέπειτα ήρθε στα χέρια μου και ο σκούφος του Αγίου. Τον εναπόθεσα, όμως, πίσω στο μοναστήρι. Βέβαια, δεν τον χάρισα, μπορώ να πάω ανά πάσα στιγμή να τον πάρω ξανά.

Έχετε βιώσει ποτέ κάποια άβολη στιγμή εξαιτίας της πίστης σας;

Όχι, αλλά θυμάμαι ένα περιστατικό που είχε συμβεί κάποτε. Είχα συναντηθεί ύστερα από κάποια παράσταση με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και στην κουβέντα που κάναμε ανέφερα ότι νηστεύω για τη Σαρακοστή. Τότε μου είπε: «Ξεκούκη, γιατί νηστεύεις; Για να πας στον Παράδεισο;» και εγώ της απάντησα: «Ακούστε, κυρία Αλίκη, εγώ πιστεύω γιατί ελπίζω ότι υπάρχει Θεός. Αν δεν υπάρχει, δεν έχασα και τίποτα. Εάν υπάρχει, όμως, έχω κερδίσει τα πάντα. Εγώ θα δω το φως κι εσείς το σκοτάδι».

Πηγή εικόνας: NDP Photo