Πέτρος Ξεκούκης – «Ασφαλώς κοινώνησα κι εγώ, δεν έπαθε κανείς τίποτα»

ΠΕΤΡΟΣ ΞΕΚΟΥΚΗΣ

"Υπάρχουν πολλοί ρόλοι, το θέμα είναι ποιος θα με εμπιστευτεί να παίξω Άμλετ ή Οθέλο. Εγώ το θέλω αλλά θα παίξω;"

Συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Καλοκαίρι #NOT ο γνωστός ηθοποιός Πέτρος Ξεκούκης. Ο ίδιος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην καριέρα του και τους ρόλους που έχει κληθεί να παίξει αλλά και την προφητεία που του είπε ο γέροντας Παΐσιος σε σχέση με το γεγονός ότι θα γίνει ηθοποιός.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν του έχει μείνει κάποιος ρόλος απωθημένο απάντησε «Υπάρχουν πολλοί ρόλοι, το θέμα είναι ποιος θα με εμπιστευτεί να παίξω Άμλετ ή Οθέλο. Εγώ το θέλω αλλά θα παίξω;» Σε σχέση με τους ρόλους που έχει παίξει είπε «Μου έλεγε ο συγχωρεμένος ο Νίκος Σταυρίδης καλύτερα δευτεραγωνιστής και να παίζεις πάντα παρά να γίνεις πρωταγωνιστής κι όταν μια δουλειά δεν πάει καλά να μην παίξεις ποτέ.»

Σχετικά με τους χώρους λατρείας κι ότι δεν είναι απαραίτητη η μάσκα δήλωσε «Συμφωνώ απόλυτα, πιστεύω ότι δεν απαραίτητη. Όταν έχεις έναν καλεσμένο στο σπίτι σου, κάνεις το καλύτερο να τον περιποιηθείς και τον φροντίζεις. Όταν μπαίνεις στον οίκο του Θοεύ, θα σε αφήσει ο Θεός να πάθεις κάτι; Πώς είναι δυνατόν, στον οίκο του Θεού μένεις, είναι παιδαριώδες αυτό. Το σκέφτονται αυτοί που έχουν σκοπιμότητες.»

«Είναι δυνατόν να συγκρίνεις με τον Θεό, τον χτίστη με το χτίσμα; Πλανάσθε όσοι πιστεύετε ότι δεν κοινώνησαν! Κοινώνησαν αρκετοί άνθρωποι εν μέσω κορωνοϊού το Πάσχα. Ασφαλώς κοινώνησα κι εγώ, δεν έπαθε κανείς τίποτα».

Τί του ανέφερε ο άγιος Παΐσιος για το γεγονός ότι θα γίνει φίρμα και γνωστός; «Στο ξεκίνημά μου στη σχολή μου είχε αναφέρει εσύ που θα έχεις λόγο και θα βγαίνεις στις τηλεοράσεις, μην ξεχάσεις να μιλήσει για τον Χριστό και για αυτό είμαι τόσο μαχητικός. Πήγα στην αδερφή μου και της είπα χαριτολογώντας ότι μου είπε πως θα γίνω γνωστός».