Πέτρος Κουσουλός κατά Αλέξη Κούγια: «Συμπεριφέρεται σαν χούλιγκαν»

Πέτρος Κουσουλός

"Ο Αλέξης Κούγιας συμπεριφέρεται στην αίθουσα σαν να είναι χούλιγκαν" δήλωσε ο Πέτρος Κουσουλός.

Ο Πέτρος Κουσουλός απάντησε στον Αλέξη Κούγια για όσα είπε για τον ίδιο κατά την τρίτη ημέρα αγόρευσής του στην υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε: «Αυτόν θα τον βαρέσω κυρία Πρόεδρε. Είχε το θράσος να βγάλει πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα του ο «Δήμιος» της Πισπιρίγκου ο συνήγορός της! Για εμένα».

«Αν είναι δυνατόν σε μία ιερή στιγμή για την ακροαματική διαδικασία αντί να ασχοληθεί ο συνήγορος με τα επιχειρήματα που έχει σε ό,τι αφορά την εντολέα του υπέρ της αθωότητας να ασχολείται με εμένα και να διαπράττει ποινικό αδίκημα και να λέει για εμένα ότι θα με βαρέσει. Από πού και ως πού και για ποιόν λόγο να με βαρέσει; Και αν είναι δυνατόν συλλειτουργός της δικαιοσύνης να απειλεί ευθέως  δημοσιογράφο που κάνει τη δουλειά του;

Σε αυτή την ιστορία πρέπει να μπει ένα φρένο γιατί θα κινηθώ νομικά, θα προασπίσω να λέω τη γνώμη μου και να λειτουργώ έτσι όπως πρέπει να λειτουργούμε σε μία υποτιθέμενα ευνομούμενη χώρα» είπε αρχικά ο Πέτρος Κουσουλός.

«Πού είναι οι θεσμοί; Πού είναι ο δικηγορικός σύλλογος; Ο Αλέξης Κούγιας συμπεριφέρεται στην αίθουσα σαν να είναι χούλιγκαν. Γιατί θα χτυπήσει ένα δημοσιογράφο; Επειδή έκανε έρευνα αυτός και η ομάδα του σε αυτήν την υπόθεση;

«Με κατηγορεί για διαρροή δικαστικών εγγράφων, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του δημοσιογράφου για να μάθει την αλήθεια με φωτογραφίες και ντοκουμέντα. Κάνει επιλεκτικές διαρροές σε πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση και περιμένω να δω τι έχει γίνει με την υπόθεση» συνέχισε.

«Θα πάρω την άδεια του Αλέξη Κούγια για να κάνω τη δουλειά μου; Ποιος είναι ο κύριος Κούγιας; Αν νομίζει ότι θα καμφθώ πλανάται πλάνην οικτρά… Για να με βαρέσει θα πρέπει να με φτάσει πρώτα» κατέληξε φανερά αγανακτισμένος με τη στάση του ποινικολόγου» είπε λίγο παρακάτω ο Πέτρος Κουσουλός.