Πέτρος Φιλιππίδης: «Φτάσαμε στο σημείο, κα. Μελέτη, να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο»

Πέτρος Φιλιππίδης

"Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στη φυλακή για κάτι το οποίο ήταν φανταστικό. Κατάφερε η Α.Μ. να πηγαίνει στην Ανακρίτρια, στον Εισαγγελέα, στο ακροατήριο και κατέθετε επί έξι μέρες ανυπόστατα πράγματα".

Ομόφωνα αθώος για την κατηγορία του βιασμού κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδηςς, ενώ παράλληλα ένοχος κρίθηκε για δύο απόπειρες βιασμού από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Λίγες ώρες μετά την απόφαση της δικαιοσύνης, η συνήγορος υπεράσπισης του δημοφιλούς πρωταγωνιστής μίλησε για αυτή την εξέλιξη στην Ελεονώρα Μελέτη και στο MEGA Καλημέρα της Πέμπτης.

Ειδικότερα, η κα. Κική Πακιρτζίδου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αθωώθηκε για αδικήματα γιατί η κατηγορία ήταν βιασμού κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή πως δύο φορές βίασε την πρώτη καταγγέλλουσα. Υπάρχει ικανοποίηση αλλά πρέπει να σας πω ότι εδώ υπήρχε το μοναδικό φαινόμενο, το ανυπόστατο, γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τα περιστατικά που ανέφερε η πρώτη καταγγέλλουσα, πήραν μορφή κατηγορητηρίου και δυστυχώς θα υπάρχουν σαν σκεπτικό αποφάσεως μιας αθωωτικής αποφάσεως. Αυτή τη γυναίκα την βλέπαμε επί έξι συνεδριάσεις να καταθέτει σαν πραγματικά περιστατικά ανυπόστατα πράγματα, που δεν είχαν λάβει ποτέ χώρα. Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τους ισχυρισμούς της και έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο».

«Αυτό μας δίνει μια ικανοποίηση αλλά υπάρχει μεγάλος προβληματισμός πως μια κυρία, η Α.Μ καθώς έτσι κυκλοφορεί στα μέσα με τα αρχικά της, κατάφερε να αναδείξει στη δικαιοσύνη και στο στάδιο της κύριας ανάκρισης και να φτάσει η υπόθεση στο ακροατήριο. Να σας θυμίσω, επίσης, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης έχασε την ελευθερία του τον Ιούλιο του 2021 και οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή ακριβώς είχε την κατηγορία του βιασμού όπου απειλείτο με ποινή καθήρξεως από πέντε έως 15 χρόνια. Αν δεν υπήρχε αυτή η κατηγορία, της πρώτης καταγγέλλουσας, δεν θα υφίστατο ποτέ θέμα προφυλάκισης».

«Η οικογένεια του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν σύσσωμη δίπλα του σε όλη τη διάρκεια της δίκης, από την πρώτη στιγμή και υπάρχει ικανοποίηση. Τα πραγματικά περιστατικά για τις απόπειρες θα πρέπει κάποτε να κάνουν μια εκπομπή και να μάθει ο κόσμος γιατί κατηγορείται για τις απόπειρες ο Πέτρος Φιλιππίδης. Όσο δε για τη στέρηση των ελαφρυντικών, που έγινε λόγος, η κα. Εισαγγελέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένη ηθοποιό η οποία κατήγγειλε πως πριν από 25 χρόνια υπήρξε μια χειρονομία του Πέτρου Φιλιππίδη και διάβασαν στο ακροατήριο επιστολή της συγκεκριμένης ηθοποιού που λέει «σ’ αγαπώ, σ’ ευχαριστώ που με έκανες πρωταγωνίστρια. Σου είμαι υποχρεωμένη και σου εύχομαι τα καλύτερα». Φτάσαμε στο σημείο, κα. Μελέτη, να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο και σας μεταφέρω έναν γενικότερο προβληματισμό» πρόσθεσε η κα. Κική Πακιρτζίδου στο MEGA Καλημέρα. «Αυτός ο άνθρωπος οδηγήθηκε στη φυλακή για κάτι το οποίο ήταν φανταστικό. Κατάφερε η Α.Μ. να πηγαίνει στην Ανακρίτρια, στον Εισαγγελέα, στο ακροατήριο και κατέθετε επί έξι μέρες ανυπόστατα πράγματα».