Περικλής Λιανός: «Αν σηκωθείς και πας μόνος σου και δείξεις τον π…ο σου σε μια κυρία, δεν είναι καθόλου ωραίο»

Περικλής Λιανός

"Ο Πέτρος Φιλιππίδης αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί, αλλά επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται μην εκπλαγείς αν σε 5 χρόνια είναι στην Επίδαυρο ή έχει πάρει το Παλλάς".

Για το #metoo στο ελληνικό θέατρο και την υπόθεση Φιλιππίδη, μίλησε ο Περικλής Λιανός στο Πρωινό. «Έχουμε κι εμείς ευθύνη για όσα συνέβησαν στο #metoo, πώς τα ανεχτήκαμε, πώς επιτρέψαμε να φέρονται έτσι; Το 1984 που βγήκα από τη σχολή ήταν φυσιολογικό ακόμα και να σε χτυπάει ο σκηνοθέτης. Δεν είναι φυσιολογική αυτή η κατάσταση, είναι άρρωστο. Κατάχρηση εξουσίας», είπε ο ηθοποιός.

«Ο Γιώργος Κιμούλης είναι ένας άνθρωπος που ήθελε να χειραγωγεί τους άλλους. Εγώ δεν ήθελα ποτέ να πάω, ποτέ. Μια φορά που μου πρότειναν, δεν είχα δουλειά, και είπα όχι. Ο κόσμος ξεχνάει τα πάντα, έχουμε μνήμη χρυσόψαρου. Σε πέντε χρόνια μπορεί να έχει το Παλλάς ο Πέτρος Φιλιππίδης και να είναι γεμάτο», ανέφερε ο Περικλής Λιανός και συνέχισε λέγοντας για τον Πέτρο Φιλιππίδη:

«Έχει ξαναγίνει το να κατεβάσει κάποιος  στο θέατρο τα εσώρουχά του, αλλά γίνεται σε ένα πλαίσιο πλάκας. Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε κακομαθημένα παιδιά, έχουμε μια παιδικότητα. Εξαρτάται πως γίνεται. Αν ο άλλος ενοχληθεί, σοκαριστεί, ό,τι κι αν κάνει, αυτό πρέπει να σταματήσει. Διάφορα τέτοια μπορεί να γίνουν στο θέατρο, υπάρχει μια χαλαρή αντίληψη. Αν σηκωθείς και πας μόνος σου και δείξεις τον π…ο σου σε μια κυρία ή σε άλλους που δεν έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση, δεν είναι καθόλου ωραίο.

Οι άνθρωποι αυτοί ξέφυγαν και τώρα ήρθε η Νέμεσις. Όλοι αυτοί οι κύριοι δεν σεβάστηκαν.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αυτή τη στιγμή έχει καταστραφεί, αλλά επειδή δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται μην εκπλαγείς αν σε 5 χρόνια είναι στην Επίδαυρο ή έχει πάρει το Παλλάς».