Πέγκυ Ζήνα για Νωαίνα: «Όταν τελείωσε το show πήγα στα παρασκήνια και …»

Νωαίνα

Τι λέει η μέντορας της Νωαίνας για την κίνηση της παίκτριας να κατεβάσει το παντελόνι της ζωντανά στον αέρα του X Factor;

Η Πέγκυ Ζήνα μιλά στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το Down Town Κύπρου για το X Factor, την εμπειρία της εκεί ως κριτή, τη σχέση της με τον Γιώργο Θεοφάνους, αλλά και την κίνηση που έκανε η Νωαίνα και κατέβασε το παντελόνι της.

Τι γεύση σου άφησε το «X-Factor»; Τι απολογισμό κάνεις;

Μου άφησε μια γεύση από κανέλα: Και πικρή και γλυκιά. Έχω να θυμάμαι στιγμές με χιούμορ και πολλά γέλια με τους διαγωνιζόμενους, αλλά και μεγάλη αμηχανία. Ειδικά όταν έπρεπε να επιλέξω από το καλό το καλύτερο για να μείνει στο παιχνίδι, ήταν ψυχοφθόρο. Η απόρριψη είναι άσχημη. Αλλά ήταν υποχρεωτικό, για να μείνουν οι δώδεκα παίκτες μετά το δεύτερο Live. Ζήσαμε χαριτωμένες στιγμές με τους υπόλοιπους κριτές και, δεν σου κρύβω, ότι με έπιανε νευρικό γέλιο από την πολλή κούραση. Πολλά τα αστεία και με τον Σάκη. Αλλά και η πικρή γεύση για το ωραίο που τελειώνει και το αποχαιρετάμε.

Στο παρελθόν σού είχαν γίνει κι άλλες φορές προτάσεις, ώστε να συμμετέχεις στην κριτική επιτροπή talent shows. Γιατί δεν το έκανες και τότε;

Γιατί δεν είχα τον χρόνο. Όλη αυτή η διαδικασία είναι μια πολύωρη απασχόληση. Τα γυρίσματα άπειρα, καθώς και τα meetings για το format. Ειλικρινά, δεν είχα την πολυτέλεια του χρόνου. Όμως αυτό που έκανα τότε ήταν απλώς να είμαι ανοιχτή σε αυτά τα ταλέντα που έβγαιναν από τα παιχνίδια. Δεν είχα ποτέ καμία προκατάληψη απέναντί τους.

Σε θύμωσε η κίνηση που έκανε η Νωαίνα να κατεβάσει το παντελόνι της, κατά τη διάρκεια του Live; Τη μάλωσες;

Δεν μου αρέσει η λέξη «μαλώνω». Δεν ήταν η δουλειά μου να το κάνω. Η κίνηση της Νωαίνας, ναι, με ξάφνιασε πολύ. Δεν την περίμενα από εκείνη. Όταν τελείωσε το show πήγα στα παρασκήνια, το συζητήσαμε και μου έδωσε κάποιες εξηγήσεις. Από εκεί και μετά, πιστεύω ότι είναι στη διακριτική της ευχέρεια να καταλάβει, αν έκανε καλά ή όχι. Όμως, η δική μου θέση είναι βοηθητική. Θα είμαι δίπλα της να την αγκαλιάσω στις δυσκολίες της και να μην ακυρώσω τα όνειρά της.

Στεναχωρέθηκες όταν στα πρώτα επεισόδια του show, πολλοί ήταν εκείνοι που είπαν ότι χρησιμοποίησες φίλτρα στις κάμερες;

Όχι, και σου λέω την αλήθεια! Απλά γέλασα πάρα πολύ. Δεν κατάλαβα για ποιο λόγο ακριβώς ήμουν «αγιοποιημένη!». Κάθε άλλο παρά τους αγίους πήγαμε να παραστήσουμε εκεί. Πρέπει να σου πω ότι και με την παρέα μου γέλασα πάρα πολύ και δεν ήξερα γιατί συνέβη αυτό. Προφανώς το βρήκε η παραγωγή στην πορεία και το διόρθωσε.

Είναι αλήθεια ότι θα συνεργαστείς και πάλι με τον Γιώργο Θεοφάνους;

Όχι, δεν έχουμε συνεννοηθεί κάτι τέτοιο. Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω;

Το αποκλείεις;

Όχι, αν το νιώσουμε και οι δύο, γιατί όχι;

Ήσουν έτοιμη για τη συνεργασία σας στο «X-Factor». Ήσουν, όμως, έτοιμη να τον ξαναδείς μετά την παρεξήγηση που είχατε;

Η αλήθεια είναι ότι πέρασαν αρκετά χρόνια μετά την παρεξήγηση που είχαμε με τον Γιώργο. Δεν θα σου πω ψέματα, είχα μία μικρή αμηχανία στην πρώτη μας συνάντηση. Αλλά επειδή είχαμε πάει για φαγητό, λύθηκε αμέσως, στα πέντε πρώτα λεπτά, με το χιούμορ που έχουμε και οι δύο. Οπότε, το ξεπεράσαμε τελείως και τα λύσαμε όλα εκεί.