Παύλος Κοντογιαννίδης για Πέτρο Φιλιππίδη: «Δεν είναι αρκετό ένα ταλέντο»

Παύλος Κοντογιαννίδης

"Όσο μεγαλύτερη είναι η δημόσια εικόνα, τόσο μεγαλύτερο είναι και το μέγεθος της κριτικής αλλά και της δικαίωσης ή της καταδίκης" εξηγεί ο Παύλος Κοντογιαννίδης.

Ο Παύλος Κοντογιαννίδης βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Υποφάντη και της Μιλένας Ηλιοπούλου στο πλατό της εκπομπής Action Τώρα την Παρασκευή. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στην πολυσυζητημένη δικαστική υπόθεση με πρωταγωνιστή τον συνάδελφο του, Πέτρο Φιλιππίδη καθώς και τον ευρύτερων θεμάτων που ήρθαν στο φως για τον χώρο του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παύλος Κοντογιαννίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στον άνθρωπο δεν είναι αρκετό ένα ταλέντο και αναφέρομαι γενικά. Χρειάζεται και ένα δεύτερο να ελέγχει την ταπεινότητα του πρώτου. Σε αυτή την υπόθεση δεν θα πάρω θέση με την έννοια του ότι είναι μια διαδικασία που κρατάει έναν χρόνο, υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς για να κρίνουν. Απλώς είχα πει πως το θέμα είναι αυτός που κατηγορείται για ότι κατηγορείται, αν μέσα του έχει κατασταλάξει αυτός ο ίδιος αν έπραξε σωστά ή λάθος, εκεί θα έρθει η δικαίωση ή θα επαυξήσει για αυτό που κατηγορείται στο μέλλον».

«Σε μια κλίμακα μεγέθους, όλο αυτό μεγεθύνεται στον δικό μας χώρο με την έννοια ότι έχει να κάνει με την προβολή και τα λοιπά. Ενώ τα ίδια θέματα μπορούν να συμβαίνουν στον φούρναρη της γειτονιάς, να έχει ίδια συμπεριφορά ο διευθυντής του τάδε γραφείου και της τάδε εταιρείας. Δηλαδή αυτή η συμπεριφορά δεν εντοπίζεται μόνο σε έναν κλάδο. Πήρε διάσταση στον δικό μας κλάδο διότι το επάγγελμα είναι τόσο αγαπητό προς τον κόσμο και έχει τηλεθέαση κάποιο θέμα τους».

«Αυτό συμβαίνει ακόμα περισσότερο στον απλό θεατή, ο οποίος κάθεται και κρίνει μερικές φορές σωστά και μερικές φορές λάθος. Αν αγαπάει για παράδειγμα τον Υποφάντη, θα στεναχωρηθεί πολύ περισσότερο αν κάνει κάποιο λάθος παρά ο κυρ Νίκος από την γειτονιά. Όσο μεγαλύτερη είναι η δημόσια εικόνα, τόσο μεγαλύτερο είναι και το μέγεθος της κριτικής αλλά και της δικαίωσης ή της καταδίκης» συμπλήρωσε, επίσης, ο Παύλος Κοντογιαννίδης στο ενημερωτικό μαγκαζίνο του Action 24.