Παρουσιάστρια με μπούργκα στην αιγυπτιακή τηλεόραση δίνει… συμβουλές ομορφιάς!

Έτσι ντύνονται οι τηλεπαρουσιάστριες στην Αίγυπτο!

Αυτό που θα δείτε δεν θα το πιστεύετε στα μάτια σας! Στην τηλεόραση έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όμορφες και σέξι παρουσιάστριες να εμφανίζονται στις εκπομπές και να προκαλούν τον θαυμασμό των τηλεθεατών. Αυτό όμως που συμβαίνει στην αιγυπτιακή δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ξέρουμε, αφού οι τηλεπερσόνες είναι κρυμμένες κάτω από μαύρες μπούρκες και μαύρα γάντια και με δυσκολία μπορεί κάποιος να τις ξεχωρίσει! 

Πρόκειται για το Maria TV, που εδώ και ένα μήνα μεταδίδει εκπομπές για περίπου έξι ώρες την ημέρα, προσφέροντας στις Αιγύπτιες συμβουλές που βασίζονται στις διδαχές του Κορανίου. Οι υπάλληλοι του νέου δορυφορικού καναλιού είναι αποκλειστικά γυναίκες και είναι υποχρεωμένες να φορούν νικάμπ τόσο μπροστά όσο και πίσω από τις κάμερες. 

Το Maria TV απευθύνεται σε μειοψηφία Αιγυπτίων, μερικοί από τους οποίους λένε ότι οι παρουσιάστριες του καναλιου δεν είναι αρκετά συντηρητικές – κρίνοντας από την θεματολοία των εκπομπών και όχι από τον ενδυματολογικό τους κώδικα, ενώ το όνομα του καναλιου προέρχεται από μια χριστιανή σκλάβα που ήταν παλλακίδα του προφήτη Μωάμεθ. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, ιεροκήρηκας του ισλάμ, αρνείται να αποκαλύψει τις πηγές της χρηματοδότησής του.

Η Αμπίρ Σαχίν δουλεύει καθημερινά ως παρουσιάστρια στο Maria TV και το μόνο που φαίνεται από εκείνη είναι τα καστανά μάτια της. «Με την μετάδοση του Maria TV προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις απέναντι τις γυναίκες που φορούν νικάμπ», λέει η τηλεπαρουσιάστρια. Μια τέτοια εκπομπή θα ήταν αδιανόητη υπό το μιλιταριστικό καθεστώς του Χόσνι Μουμπάρακ, αλλά για την Αμπίρ Σαχίν το Maria TV είναι «η απόδειξη ότι η επανάσταση στην Αίγυπτο πέτυχε».

Περισσότερα latest news »