Παντελής Βούλγαρης: «Δούλευε στο βενζινάδικο, ήρθε άλλος άνθρωπος και αυτομάτως πήρε τον ρόλο»

Παντελής Βούλγαρης

"Είχε κουρευτεί φανταρίστικα, είχε βρει στρατιωτικά ρούχα και είχε βάλει μπότες" δήλωσε ο Παντελής Βούλγαρης.

Σε μια από τις επιλεκτικές του τηλεοπτικές συνεντεύξεις, ο Παντελής Βούλγαρης παραχώρησε συνέντευξη στη Λένα Αρώνη και την εκπομπή Art Week το βράδυ του Σαββάτου στη δημόσια τηλεόραση. Ο έμπειρος σκηνοθέτης με την μακρόχρονη και επιτυχημένη καλλιτεχνική του διαδρομή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη νέα γενιά και το ταλέντο των ηθοποιών.

Ειδικότερα, ο Παντελής Βούλγαρης εξομολογήθηκε πως «στη γειτονιά μου υπάρχει ένα βενζινάδικο και δούλευε ένας πιτσιρικάς, ο οποίος ήθελε να γίνει ηθοποιός. Είχε έρθει ένα καλοκαίρι, μου χτύπησε την πόρτα και μου είπε «επειδή θα δώσω εξετάσεις στο Εθνικό θέατρο και έχω έναν μονόλογο, ξέρω ότι είσαστε σκηνοθέτης, μπορώ να σας το παίξω να μου πείτε πως είμαι;». Ήρθε λοιπόν και ήταν καλός».

«Πέρασε στη σχολή και τον έβλεπα εκεί στο βενζινάδικο που ερχόταν και βοηθούσε τον πατέρα του. Όταν κάναμε το «Τελευταίο σημείωμα» ήθελα έναν νεαρό Ναζί, πιτσιρικά φαντάρο και επειδή ήταν ξανθός και ψηλό αυτό το παιδί, σκέφτηκα να τον φωνάξω να κουβεντιάσουμε. Ήρθε λοιπόν στο γραφείο, του λέω «σκέφτομαι αυτό, θα σου δώσω μια σελίδα που είναι μια σκηνή, θα βρεις κάποιον να την μεταφράσει στα γερμανικά, θα την παίξεις γερμανικά και θα έρθεις εδώ πέρα να σε ακούσω». Μου λέει «εντάξει κύριε Παντελή» και έρχεται μετά από μια εβδομάδα… ένας άλλος άνθρωπος».

«Είχε κουρευτεί φανταρίστικα, είχε βρει στρατιωτικά ρούχα και είχε βάλει μπότες. «Για κάνε μια βόλτα εδώ πέρα να σε δούμε πως περπατάς» του είπα και άρχισε και περπατούσε. «Για να σε ακούσουμε κιόλας» του είπα και, όταν άρχισε και έβγαζε τις κραυγές του Ναζί, ανοίξανε τα διπλανά γραφεία και αυτομάτως πήρε τον ρόλο» συμπλήρωσε, επίσης, ο Παντελής Βούλγαρης στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη.