Παντελής Τουτουντζής: «Όι γονείς μου πήγαν σε ειδικό για να τους συμβουλεύσει και ο πατέρας μου ρώτησε: μπορώ να κάνω κάτι;»

Παντελής Τουτουντζής

"Δεν έχασαν ούτε ένα ραντεβού και ακολούθησαν πιστά τη συμβουλή. Η μάνα μου δεν άφησε ξανά ούτε ένα υπονοούμενο να έρθει προς τα μένα και της το αναγνωρίζω αυτό", εξομολογείται ο Παντελής Τουτουντζής.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ2 βρέθηκε ο Παντελής Τουτουντζής. Ο γνωστός make-up artist μίλησε στη Τζένη Θεωνά, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη αλλά και όσα ακολούθησαν το coming-out που έκανε στους γονείς του.

«Μεγάλωσα στην Κρήτη στη δεκαετία του ’80 σε μία κοινωνία δύσκολη για ένα γκέι παιδί. Νομίζω όμως ότι το αντιμετώπισα όπως έπρεπε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο το ταξίδι στην αρχή: φόβοι, απορρίψεις, μοναξιά, σκοτάδι. Επειδή τότε φοβόμασταν οτιδήποτε διαφορετικό, έπαιρνα ένα βάρος που μου δημιουργούσε όλη η κοινωνία», εξομολογείται ο Παντελής Τουτουντζής.

«Οι γονείς μου ήταν παρατηρητές. Με άφησαν τον χώρο να το δουλέψω μόνος μου, δεν ξέρω αν ήταν καλό ή κακό. Όταν τους το είπα, οι αγωνίες τους ήταν πολύ λογικές: αν θα έχω τη ζωή που θέλω, αν θα με αγαπήσει κανείς όπως έπρεπε», περιγράφει.

«Ο αδελφός μου μού είχε πει: θα το πούμε στους γονείς μας, γιατί θέλω να ξέρουν ακριβώς ποιος είσαι κι αν δεν το δεχθούν, θα φύγουμε και θα μείνουμε μαζί», τονίζει ο Παντελής Τουτουντζής.

«Όταν οι γονείς μου πήγαν σε ειδικό για να τους συμβουλεύσει, ο πατέρας μου τον ρώτησε: μπορώ να κάνω κάτι; Και ο ειδικός του είπε: ναι, να τον αγαπάς και να μην προσπαθήσεις να αλλάξεις κάτι. Δεν έχασαν ούτε ένα ραντεβού και ακολούθησαν πιστά τη συμβουλή. Η μάνα μου – και της το αναγνωρίζω αυτό – από τη στιγμή που της το είπα, βγήκε στην κοινωνία με πολύ ψηλά το κεφάλι και δεν άφησε ξανά ούτε ένα υπονοούμενο να έρθει προς τα μένα», ανέφερε κλείνοντας το θέμα ο Παντελής Τουτουντζής.