Παντελής Παντελίδης: «Περάσαμε μαζί το τελευταίο του βράδυ…»

Παντελής Παντελίδης

"Τους άφησα να συνεχίσουν, αλλά με την ανησυχία μου να είναι..."

Ο Παντελής Παντελίδης και ο Νίκος Ρωμανός ήταν φίλοι και έμελλε να περάσουν μαζί το βράδυ πριν το θανατηφόρο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του τραγουδιστή. Ο Νίκος Ρωμανός εξομολογείται σήμερα για εκείνο το βράδυ, στην εκπομπή Καλοκαίρι #not: «Περάσαμε μαζί το τελευταίο του βράδυ, μετά τις πρόβες του σε γνωστό παραλιακό κέντρο. Απλά μετά εγώ έπρεπε λίγο να ξεκουραστώ για να φύγω να πετάξω για Θεσσαλονίκη. Τους άφησα να συνεχίσουν, αλλά με την ανησυχία μου να είναι όλα καλά και να προσέχουν στον δρόμο, στην οδήγηση. Για έναν δικό σου άνθρωπο δεν ανησυχείς»;

Ο Παντελής Παντελίδης σκοτώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες τις 18 Φεβρουαρίου 2016 σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ οδηγούσε τζιπάκι, το οποίο έφυγε από την πορεία του, προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τρεις μήνες μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 μιλιγκράμ (mg) αλκοόλ στο αίμα του. Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο.