Πάνος Σταθακόπουλος: «Ο Θεός και ο Χριστός δεν κοιτάζουν το κρεβάτι κανενός»

Πάνος Σταθακόπουλος

"Ο δικός μου Χριστός, έτσι όπως μου τον έμαθαν και τον ένιωσα, έχει και χιούμορ και χαρά" εξηγεί ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Την καλή του φίλη και συνάδελφο, Βάσω Λασκαράκη συνάντησε ο Πάνος Σταθακόπουλος το μεσημέρι της Κυριακής στο Break του ΣΚΑΪ. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος μας ηθοποιός μίλησε από καρδιάς για την σχέση που διατηρεί με την πίστη και τη θρησκεία καθώς και την λαθεμένη διαχείριση, ορισμένες φορές, από τους εκπροσώπους της εκκλησίας σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Σταθακόπουλος εξομολογήθηκε πως «την σχέση με την θρησκεία την είχα από το σπίτι μου. Ο δικός μου Χριστός, έτσι όπως μου τον έμαθαν και τον ένιωσα, έχει και χιούμορ και χαρά. Δεν είναι αυτό το «να είμαι κλεισμένος στον εαυτό μου και απλά να κάνω τους μεγάλους τους σταυρούς». Ο σχολάρχης της ιερατικής σχολής, που ήταν ιερομόναχος, με άφησε να ανθίσω υποκριτικά και μου έλεγε «κάνε ότι θέλεις». Έτσι άρχισα να μιμούμαι τους καθηγητές εκεί, να φοράω ράσα και να μιμούμαι και τον ίδιο. Το έβλεπε μετά, δηλαδή έβλεπε τον εαυτό του, σε μένα και γελούσε. Δηλαδή είχε τύχει μέσα στην εκκλησία, την ώρα που έψαλε, να γυρίσει και να μου πει «σε βλέπω». Αυτό σημαίνει ότι είχε ο άνθρωπος χιούμορ».

«Με στενοχωρεί η διαχείριση των εκπροσώπων σε διάφορα σύγχρονα ζητήματα. Πρέπει όλοι αυτοί οι άγιοι πατέρες να είναι πολύ κοντά στον άνθρωπο, πολύ κοντά στην κοινωνία, κοντά στο σήμερα, κοντά στα νέα τα παιδιά και να μην είναι απόλυτοι. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο Θεός και ο Χριστός δεν κοιτάζουν το κρεβάτι κανενός. Κοιτάζουν μόνο τα έργα του και την ψυχή του».

«Επειδή υπάρχει χιούμορ στη ζωή και ο ίδιος ο Χριστός, για μένα, έχει χιούμορ, θα ήθελε αυτά τα πλάσματα τα οποία έχει δημιουργήσει να χαίρονται, να σχολιάζουν, να αυτοσαρκάζονται και τα κακώς κείμενα να τα διορθώνει με τον τρόπο του» τόνισε ακόμα ο Πάνος Σταθακόπουλος στην ίδια συνέντευξη.