Πάνος Σταθακόπουλος: «Έμπαινε το νερό από την πόρτα, θα πνιγόμασταν και μας έβγαλαν από το παράθυρο»

Πάνος Σταθακόπουλος

"Δούλευα ως μικροπωλητής στην Αιόλου. Πουλούσα ό,τι μπορείς να φανταστείς και έβγαζα μεροκάματο", αποκαλύπτει ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Στην παρέα της Μαρίας Μπακοδήμου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Πάνος Σταθακόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στην κάμερα του «Γεια Σου» για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε αλλά που τα θυμάται με χαμόγελο και για την εποχή που ζούσε ως μικροπωλητής στην Αθήνα.

«Είχαμε πάρα πολλή αγάπη στην οικογένειά μου. Θυμάμαι ότι πλημμύριζε το σπίτι, το παράθυρο ήταν περίπου ένα μέτρο και έσταζε από παντού. Ήταν σε ένα κτήμα που είχε κοντά ένα λαγκάδι. Έμπαινε το νερό από την πόρτα, η μάνα μου μάς ξύπνησε λέγοντάς μας: σηκωθείτε να πιάσουμε ψάρια. Δεν ήθελε να μας τρομάξει», περιγράφει ο Πάνος Σταθακόπουλος.

«Θυμάμαι αυτή τη θολούρα και το βουητό του νερού. Με το που μας έβγαλαν από το παράθυρο, μέσα σε λίγα λεπτά μπήκε το νερό από το παράθυρο, σήκωσε ακόμα και τα ντεπόζιτα με το λάδι», συνεχίζει ο ηθοποιός και σοκάρει.

«Πήρα την αισιοδοξία από τη μάνα μου. Ο παππούς μου ό,τι και να συνέβαινε, όποια δυσκολία είχαμε, μόλις γύριζε το βράδυ έστηνε πανηγύρι. Είχαν δεν είχαν να φάνε», εξομολογείται ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πάνος Σταθακόπουλος παραδέχεται ότι δεν έχει μετανιώσει που παραμένει εργένης, ενώ θυμάται την περίοδο που δούλευε ως μικροπωλητής στην Αιόλου στο κέντρο της Αθήνας.

«Έμενα στου Γκύζη με την ξαδέρφη μου και δούλευα ως μικροπωλητής στην Αιόλου. Πουλούσα ό,τι μπορείς να φανταστείς. Είχα έναν πάγκο, τον έστηνα πολύ νωρίς το πρωί, μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Έβγαζα μεροκάματο, την άδεια όμως την είχε άλλος. Εγώ ήμουν ο πραγματευτής».