Πάνος Σόμπολος: Το έγκλημα που τον συγκλόνισε

Δείτε όλα όσα είπε στα Καρντάσιανς.

Καλεσμένος στα Καρντάσιανς ήταν το βράδυ της Τρίτης ο Πάνος Σόμπολος. Ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρθηκε σε εγκλήματα που έγιναν στην Ελλάδα και ανέφερε μεταξύ άλλων αυτό που τον συγκλόνισε περισσότερο στη ζωή του.

«Όλα αυτά τα εγκλήματα που αναφέρονται στο βιβλίο συγκλόνισαν πραγματικά την Ελλάδα. Εμένα και αυτό με το τεμαχισμένο πτώμα της 18χρονης κοπέλας (υπόθεση Φραντζή) με συγκλόνισε, ήταν όντως συγκλονιστικό, αλλά εκείνο το έγκλημα που θα μας μείνει είναι του Ματθαίου Μονσελά, του παρκαδόρου που σκότωσε την οδοντογιατρό. Η κοπέλα πήγαινε κάθε πρωί και άφηνε το αυτοκίνητό της στο γκαράζ που δούλευε παρκαδόρος ο Ματθαίος. Είχαν μια φιλική σχέση, τα λέγανε και τον παρακάλεσε “θέλω να αυτοκτονήσω, αλλά δεν μπορώ, θέλω να με σκοτώσεις”.

Μια φορά τον κατάφερε και πήγε αυτός και της αγόρασε το πιστόλι. “Πάμε να με σκοτώσεις”, του είπε, ο Ματθαίος αντιδρά. Μια φορά πήγαν προς Λαμία, άλλη μια φορά πήγαν προς Κορινθία, την έπεισε να μην προχωρήσουν. Τελικά πήγαν στη Βραυρώνα και εκεί ο Ματθαίος της έριξε, την σκότωσε. Βέβαια είχε ελαφρυντικά ο άνθρωπος και αυτά μέτρησαν στη δίκη και οι δικαστές του επέβαλλαν μικρότερη ποινή. Όταν αποφυλακίστηκε ο Ματθαίος ήρθε και με βρήκε, όλοι οι κακοποιοί είναι άνθρωποί μου. Αφού με αυτούς δουλεύεις μια ζωή, εγώ με ποιους δουλεύω στο ρεπορτάζ που κάνω; Με τους κακοποιούς, με τους τρομοκράτες, με τους πυροσβέστες, με τους αστυνόμους και με τους δημοσιογράφους».