Πάνος Σόμπολος: «Κατεβαίνουμε στο υπόγειο, ανοίγει ένα μπαούλο γεμάτο όπλα: περίστροφα, καλάσνικοφ, κυνηγετικά»

Πάνος Σόμπολος

"Τον ρώτησα: τι τα θες αυτά, εμπόριο όπλων κάνεις;", περιγράφει ο γνωστός δημοσιογράφος.

Στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά φιλοξενήθηκε το πρωινό της Τρίτης 17/10 ο Πάνος Σόμπολος. Ο γνωστός δημοσιογράφος, που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με το αστυνομικό ρεπορτάζ και την έρευνα, μίλησε για την ιστορία των εγκλημάτων στην Ελλάδα και τα αυξημένα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας που σημειώνονται τα τελευταία χρόνια.

«Βλέπω πολλούς συναδέλφους, όταν βγαίνουν στη σύνταξη, να μαραζώνουν. Δεν πρέπει, υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να κάνεις. Εγώ όταν πήρα τη σύνταξή μου, με είχαν πιέσει αφόρητα τα κανάλια να κάνω μία εκπομπή. Τους είπα όχι, ευχαριστώ. Δεν θα κόψω δουλειά από συνάδελφο», ανέφερε αρχικά ο Πάνος Σόμπολος.

«Έχω κάποιες αρχές στη ζωή μου. Δούλεψα 42 χρόνια συντάξιμα. Εάν εγώ συνεχίσω να δουλεύω και κρατάω δύο δουλειές, ένα νέο παιδί που τελείωσε τη δημοσιογραφική σχολή και ψάχνει στον ήλιο μοίρα, πού θα βρει δουλειά;», επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος.

«Έχουν αυξηθεί πάρα πολύ τα περιστατικά βίας με παραβάτες μικρά παιδιά, ανήλικα. Τα πράγματα έχουν αγριέψει, όπως και η ενδοοικογενειακή βία. Παλαιότερα καταγράφονταν αλλά δεν καταγγέλλονταν, το σκεφτόταν η γυναίκα. Τώρα, μετά την κυρία Μπεκατώρου, στην οποία οι γυναίκες και η κοινωνία θα πρέπει να χρωστάει πάρα πολλά, άρχισαν να ανοίγουν στόματα», υπογραμμίζει ο Πάνος Σόμπολος.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πάνος Σόμπολος αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο σωφρονιστικό κατάστημα του Αυλώνα, όπου μίλησε και συναντήθηκε με ανήλικους παραβάτες.

«Τους είπα: κάνατε το λάθος, λάθη κάνουμε όλοι μας, βγαίνοντας όμως από εδώ γυρίστε σελίδα στη ζωή σας. Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι ότι, όταν τελειώσαμε, ήρθε ένα παιδί 16-17 χρονών, με αγκαλιάζει και μου λέει: σας ευχαριστώ, εγώ θα γυρίσω σελίδα».

«Σε όποιο σπίτι και να πας, κυρίως στην επαρχιακή Κρήτη, θα δεις όπλο. Θυμάμαι τότε με τα Ζωνιανά, με είχε φιλοξενήσει ένας Κρητικός. Φεύγοντας, αφού μας περιποιήθηκε, μου λέει έλα να σου δείξω κάτι. Κατεβαίνουμε στο υπόγειο, ανοίγει ένα μπαούλο γεμάτο όπλα: πιστόλια, περίστροφα, μακρύκαννα, κυνηγετικά, καλάσνικοφ. Τι τα θες αυτά; Εμπόριο όπλο κάνεις; Όχι, μου είπε, για την ασφάλειά μου», περιέγραψε αμέσως μετά ο Πάνος Σόμπολος.