Πάνος Μουζουράκης: «Υπήρξε στιγμή που φοβήθηκα, ξύπνησε εκείνη η εσωτερική φωνή και μου είπε να τα πούμε»

Πάνος Μουζουράκης

"Το επικίνδυνο με αυτές τις εμπειρίες και να τις μοιράζεσαι είναι ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να συνειδητοποιήσεις τι επίδραση έχουν πάνω σου, να δεις μακροχρόνια πώς συνεχίζουν' ανέφερε ο Πάνος Μουζουράκης.

Στον καναπέ του «Πάμε Δανάη!» έκατσε το πρωί της Πέμπτης ο Πάνος Μουζουράκης. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης, που πρωταγωνιστεί στο «Scrooge & Rock and Rock n’ Roll», μιλά για την καριέρα και τη ζωή του.

«Εμένα το 2023 ήταν πάρα πολύ ωραίο, οπότε το ‘γέρε χρόνε φύγε’ δε μ’ αρέσει, θέλω κάτι αισιόδοξο. Αυτό που συνέχεια κατηγορούμε κάποιον άλλον… την αλλαγή την έχεις μέσα σου».

Όπως λέει ο ίδιος: «Ακόμα με τις δημόσιες εμφανίσεις δεν το έχω βρει, προσπαθώ. Ήταν ωραίο το 2023, ήταν μια ανάσα. Ζούμε σε μια εποχή που δεν πρέπει να διαφημίζεις πολύ τη χαρά σου. Είμαι σε τρυφερή φάση, σε άλλη φάση».

Τον Φεβρουάριο θα κυκλοφορήσει ολόκληρος ο νέος δίσκος του τραγουδιστή, ο οποίος περιέχει και το τραγούδι «Τρυφερά».

«Το ζήτησα από το σύμπαν και το σύμπαν μου το έφερε».

Τον Φεβρουάριο αναμένεται και η νέα παράσταση με τον ίδιο πρωταγωνιστή.

«Θα κάνει μια ‘βουτιά’ στους ήρωες που με έκαναν εμένα να γελάω».

«Έχουν αλλάξει πάρα πολλά στη ζωή μου τον τελευταίο χρόνο, δεν είναι μόνο ένα πράγμα, είναι ολοκληρωτική η αλλαγή», λέει ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

«Το να ακουμπήσουμε κάπου πρέπει να μας ανοιχτεί η αγκαλιά. Στην τρυφερότητα πρέπει απλά να αφεθείς, μπορείς να τη δώσεις αλλά για να την απολαύσεις πρέπει να κάτσεις λίγο πίσω, να… Ήρθαν τα πράγματα που μπόρεσα να αφεθώ».

Αναφερόμενος στην παράσταση που πρωταγωνιστεί, λέει: «Ο Scrooge ήρθε και με άλλαξε, με έκανε από Scrooge, έναν άνθρωπο που θέλει πιο πολύ να δοκιμάζει και το άλλο, να ζήσω ως φλώρος στην υπόλοιπη ζωή μου. (…) Είμαι στριφνός άνθρωπος, όλοι έχουμε τα πάντα μέσα μας και υπό τις πιέσεις και συνθήκες μπορούν να βγουν τα πάντα από μέσα σου. (…) Έχω ταλαιπωρήσει κόσμο αλλά τα ήθελε και ο κ@λος τους. (…) Έχω μια εσωτερική φωνή η οποία πάντα μου μιλάει και όταν δεν την ακούω, μου μιλάει πιο δυνατά και αν δεν την ακούσω και εκεί, φωνάζει».

Ο ίδιος σημειώνει πως: «Είναι ωραία να αφήνεσαι λίγο στη ροή των πραγμάτων. (…) Πρέπει να πας να κάνεις αμαρτίες για να πας να εξομολογηθείς κάτι. Αν δεν έχεις να εξομολογηθείς κάτι είναι μεγάλη αμαρτία. (…) Έχω ανταπεξέλθει και σε δύσκολες καταστάσεις αλλά γενικά την πίεση δεν την αντέχω πάρα πολύ. Αυτό που μου τη δίνει είναι όταν δε γίνομαι κατανοητός».

«Υπήρξε η στιγμή που φοβήθηκα (σ.σ. ότι χάνω τον εαυτό μου). (…) Ξύπνησε εκείνη η φωνή και μου λέει ‘θα σου ανοίξω τον διακόπτη της τρέλας για 20 λεπτά για να δεις πώς θα είναι τα πράγματα αν συνεχίσεις έτσι’. Για 20 λεπτά ήμουν τρελός. Το επικίνδυνο με αυτές τις εμπειρίες και να τις μοιράζεσαι είναι ότι δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο να συνειδητοποιήσεις τι επίδραση έχουν πάνω σου, να δεις μακροχρόνια πώς συνεχίζουν κλπ.», κατέληξε.