Πάνος Μουζουράκης: «Γεννήθηκα στην Ελβετία και είχα την ψευδαίσθηση ότι ήμασταν πλούσιοι»

Πάνος Μουζουράκης

"Όταν μετακομίσαμε στην Τούμπα, που ήταν όλο τσιμέντα και χώματα, ήταν ένα πολιτισμικό σοκ" παραδέχθηκε, μέσα σε όλα, ο Πάνος Μουζουράκης.

Στην κάμερα της εκπομπής «Ελένη» παραχώρησε ο Πάνος Μουζουράκης μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη μιλώντας στη δημοσιογράφο Γεωργία Ευσταθίου το μεσημέρι της Παρασκευής. Μέσα σε όλα, ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια καθώς και τον φόβο που μας περιορίζει την αγάπη στη σημερινή εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Μουζουράκης εξομολογήθηκε χαρακτηριστικά πως «γεννήθηκα στην Ελβετία οπότε οι πρώτες μου αναμνήσεις μέχρι και τα οκτώ ήταν κεραμοσκεπές και ωραίο γρασίδι έξω. Πάρα πολύ όμορφα όλα. Νόμιζα ότι ήμασταν πλούσιοι για κάποιο λόγο και είχα αυτή την ψευδαίσθηση. Αφού όταν ήρθαμε στην Ελλάδα το 1987, που μετακομίσαμε σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση στην Τούμπα που ήταν όλο τσιμέντα και χώματα, ήταν ένα πολιτισμικό σοκ το οποίο όμως πλέον το βλέπεις με μια τέτοια νοσταλγία και μια τέτοια χαρά. Ήμουν κλειστό παιδάκι. Κάπου εκεί στα 16 άρχισα να ανοίγομαι και οικογενειακά ήμουν πειραχτήρι αλλά ήμουν και πολύ ευαίσθητος».

«Η ψυχή μας έχει ασθενήσει γιατί έχουμε χάσει την επαφή μας μαζί της. Έχουμε χαθεί στην εικόνα μας και στα social media. Είναι περίεργες εποχές».

«Ο φόβος είναι που μας κλείνει ενώ έχουμε αγάπη μέσα μας να δώσουμε. Έχουμε φτάσει στο σημείο η ελευθερία του λόγου να καταπνιγεί την ελευθερία του λόγου» συμπλήρωσε ο Πάνος Μουζουράκης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Ελένης Μενεγάκη στο Μεγάλο Κανάλι.