Πάνος Ιωαννίδης για κόντρα Χαράλαμπου – Παντελή στο MasterChef: «Δεν ήταν αστείο! Το να συμπεριφέρεσαι…»

Πάνος Ιωαννίδης

«Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι εμείς σε προσωπικά και σε διαφορές των παικτών δεν μπορούμε να μπλεχτούμε. Δεν μπορούμε να επέμβουμε.»

Ο κριτής του MasterChef Πάνος Ιωαννίδης βρέθηκε Στη Φωλιά των Κου Κου και η Κατερίνα Καραβάτου με τον Κρατερό Κατσούλη του ζήτησαν να σχολιάσει την ένταση ανάμεσα στον Χαράλαμπο Κοτσώνη και τον Παντελή Βούρο, όταν συνεργάστηκαν αναγκαστικά για τη δημιουργία ενός πιάτου. Η φράση «εν κουλί», έγινε hashtag, έγινε viral και σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη μας. Τι λέει ο Πάνος Ιωαννίδης για το περιστατικό που έγινε μπροστά στους κριτές;

«Το έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι εμείς σε προσωπικά και σε διαφορές των παικτών δεν μπορούμε να μπλεχτούμε. Δεν μπορούμε να επέμβουμε. Η δουλειά μας είναι να κρίνουμε το πιάτο, το αποτέλεσμα, τη διαδικασία και τους κανόνες. Αυτά είναι τα στοιχεία που δεν διαπραγματευόμαστε. Εκείνη την στιγμή δεν κρίναμε το κουλί, θα το κρίναμε αργότερα, όταν ερχόταν μπροστά μας και τότε θα σου έλεγα ενκουλί αυτό ή όχι. Νομίζω η απόφαση και ο βαθμός τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να πω αν ήταν ή δεν ήταν.

Από την τηλεόραση φαίνεται κάτι, από κοντά φαίνεται λίγο διαφορετικά. Αυτές τις εντάσεις, τις διαφωνίες και οτιδήποτε μπορεί να γίνει που βλέπετε, γίνεται και σε μια κουζίνα μέσα. Όλα αυτά υπάρχουν, για εμάς δεν είναι άγνωστα.

Ήταν λίγο τραγελαφικό. Δεν ήταν αστείο. Για μένα δεν ήταν αστείο. Το να συμπεριφέρεσαι απότομα σε ένα συνάδελφό σου, για μένα δεν είναι αστείο. Εμένα δεν μου άρεσε. Και πάλι όμως, δεν μπορούσα να πω και τίποτα γιατί δεν είναι η θέση μου εκείνη τη στιγμή να κρίνω μια συμπεριφορά. Η θέση μου είναι να κρίνω ένα πιάτο.

Ο Παντελής σαν χαρακτήρας θεωρώ ότι είναι ένας χαλαρός άνθρωπος. Εγώ τον χαίρομαι στο εξής, έχει έρθει να περάσει καλά, είναι δεδομένο αυτό. Έχει έρθει να μαγειρέψει με την ψυχή του και αυτό είναι δεδομένο. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, τη στιγμή που του δίνεται η ευκαιρία κάνει το βέλτιστο ό,τι και να είναι αυτό. Από εκεί και πέρα, αυτό είναι ένα από τα νοήματα που ψάχνουμε εμείς στους παίκτες. Εμείς το χαιρόμαστε αυτό το πράγμα. Κάποιοι άλλοι αντιδρούν διαφορετικά. Όσοι είναι εκεί μέσα, είναι τόσο διαφορετικές προσωπικότητες μεταξύ τους και μαγειρικά και σαν άνθρωποι. Οπότε δεν μπορείς να πεις ότι αυτός κάνει το σωστό ή αυτός κάνει το λάθος», εξήγησε ο Πάνος Ιωαννίδης για τους παίκτες του MasterChef.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για το MasterChef!