Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Πολλοί λένε ότι βλέπω, αλλά δεν υπάρχει ούτε σκιά»

Παναγιώτης Κουρουμπλής

«Καταστράφηκαν και τα δυο μάτια μου όταν έγινε η έκρηξη», λέει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και τον Κώστα Τσουρό έδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Ο βουλευτής μίλησε για το ατύχημα που του κόστισε την όρασή του, την εμπιστοσύνη του Ανδρέα Παπανδρέου και την υπόσχεση στη μητέρα του.

«Επέλεξα να πολιτευτώ σε αυτή την περιοχή μετά το «σπάσιμο» της Β’ Αθηνών. Είναι μια κοινωνία που περίπου ταυτίζεται με τα δικά μου χαρακτηριστικά, ένας κόσμος εργασίας, μαχόμενος για την αξιοπρεπή επιβίωσή του. Η δική μου πορεία ξεκίνησε από ένα μικρό ποντιακής καταγωγής χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, το Ματσούκι. Η μάνα μου ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος, με δίδαξε να μην παραιτούμαι ποτέ μπροστά σε οποιαδήποτε δυσκολία, μετά το γεγονός, που μου συνέβη στα 10 μου χρόνια», είπε αρχικά ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Για το ατύχημα που του κόστισε την όρασή του, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής είπε: «Ήμουν ένα παιδί πολύ ζωηρό, πολύ δυναμικό, πολύ περίεργο. Στις 29 Μαΐου του 1961, 7 παιδιά βρεθήκαμε στο ποτάμι στον Αχελώο και εκεί βρήκαμε μια χειροβομβίδα, την περιεργαστήκαμε. Ο καλύτερός μου φίλος βρήκε την χειροβομβίδα και την περιεργαζόταν, ενώ στεκόμουν από πάνω του. Όταν έγινε η έκρηξη ο φίλος μου, δυστυχώς, σκοτώθηκε σε ηλικία 10 ετών και εγώ έχασα, εντελώς, το φως μου. Ποτέ δεν ξεχνάω αυτήν τη στιγμή. Αποτελεί πάντα μια πηγή να επαναπροσδιορίζω τη θέλησή μου να συνεχίσω μια πορεία στην οποία, δεν υπέκυψα ποτέ».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε επίσης: «Έσπασα πολλές φορές τα μούτρα μου, δεν ήταν ο δρόμος εύκολος. Ξέρετε πολλές φορές οι άνθρωποι θέλοντας να εκφράσουν την συμπαράστασή τους, γίνονταν πιο τραυματικοί. Λέει ένας συγγραφέας “καλύτερα να σε μισούνε παρά να σε λυπούνται”. Η αλήθεια είναι ότι υπήρχαν τέτοια συναισθήματα.

Ο πατέρας μου με τον τρόπο του έδινε και στους άλλους το αίσθημα και την άποψη ότι αυτό το παιδί δεν είναι χαμένη υπόθεση. Κάποτε έπιασα την μάνα μου να κλαίει για εμένα και της λέω “μάνα θα δεις ότι μια μέρα θα γινώ ο καλύτερός του χωριού”. Στο διαδίκτυο πολλοί λένε ότι ο Κουρουμπλής κάτι βλέπει, αλλά δεν υπάρχει ούτε σκιά… καταστράφηκαν και τα 2 μάτια μου όταν έγινε η έκρηξη».