Πάμε Πακέτο: Όταν ήταν 10 ετών, ο δάσκαλός τον ταπείνωσε μπροστά σε όλα τα παιδιά…

Πάμε Πακέτο

Μια ιδιαίτερη ιστορία με άγνωστη εξέλιξη...

Την Πέμπτη 18 Μαΐου το Πάμε Πακέτο με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου μας προσκαλεί να ανοίξουμε μαζί πακέτα που κρύβουν συγκινητικές ιστορίες ζωής. Η φτώχεια και η πείνα έχουν στιγματίσει τα παιδικά χρόνια του πρώτου αποστολέα, στα δύσκολα χρόνια που βίωνε η Ελλάδα την περίοδο του 1940-1950. Ένα περιστατικό που βίωσε στο σχολείο, τον φέρνει στην εκπομπή για να αναζητήσει έναν άνθρωπο που δεν ξέχασε εδώ και 63 χρόνια. Όταν ο Χρήστος ήταν 10 ετών, ο δάσκαλός του μπροστά σε όλα τα παιδιά, επιδεικτικά τον ταπείνωσε και δεν τον άφησε να φάει από το συσσίτιο στο προαύλιο, γιατί δεν είχε δώσει 4 δραχμές. Τότε, ένα κοριτσάκι της έκτης τάξης, του παραχώρησε το δικό της κολατσιό. Για έναν ολόκληρο χρόνο δεν πεινούσε, γιατί εκείνο το κορίτσι του έδινε το γεύμα της. Τα ίχνη της, όμως, χάθηκαν και σήμερα ο Χρήστος τόσα χρόνια μετά ψάχνει να την βρει, για να της καταθέσει δημόσια το βαρύ φορτίο της ευγνωμοσύνης που κουβαλά μέσα του.

[dfp_ads id=236982]

Το δεύτερο πακέτο το στέλνει ο 45χρονος Βαγγέλης ο οποίος από ιδιοκτήτης εστιατορίου στη Γερμανία, κατέληξε άστεγος να τρώει στα συσσίτια για τους άπορους που οργανώνονταν στην πλατεία του Βόλου. Είχε προηγηθεί το άδοξο τέλος του γάμου του και οι δικαστικές διαμάχες που τον εξουθένωσαν οικονομικά. Δεν έφταναν όμως αυτά, έχασε και την επικοινωνία με τα δυο του παιδιά.

Μέσα στη δύνη όλων αυτών των δραματικών εξελίξεων μπήκε στη ζωή του μια άγνωστη γυναίκα, η Αγγελική, η οποία τον μάζεψε κυριολεκτικά από τον δρόμο. Πραγματικά υπάρχει ανθρωπιά στις μέρες μας…

Πρωταγωνίστριες του τρίτου πακέτου είναι δύο γυναίκες που η πορεία της σχέση τους θα καθοριστεί, σε μεγάλο βαθμό, από την εξέλιξη του επεισοδίου.

Η Κατερίνα έχει βιώσει 31 χρόνια γεμάτα πόνο, βία και εγκατάλειψη. Η καλύτερη της φίλη, η Στέλλα, αποφάσισε να της κάνει το πιο όμορφο δώρο. Να την καλέσει δημόσια και να της ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη που ήταν απούσα όταν την χρειάστηκε και να της υποσχεθεί πως από δω και πέρα δεν θα την αφήσει ποτέ ξανά μόνη. Οι δυο γυναίκες είναι φίλες για περισσότερα από 15 χρόνια και έχουν μοιραστεί χαρές, λύπες, χωρισμούς.

Θα συγκινηθεί η παραλήπτρια από την κίνηση αυτή ή έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο της καλύτερης της φίλης;