«Πάγωσε» ο Μάριος Αθανασίου: «Τις ακρίδες τις αγαπάς; Μην κουνηθείς!»

Μάριος Αθανασίου

"Δεν έχω περάσει κάτι χειρότερο στη ζωή μου" - Η ιδιαίτερη φοβία του ηθοποιού.

Στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ1 φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο Μάριος Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος θα πρωταγωνιστήσει στη νέα δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Ο πρώτος από εμάς», έκανε ποδαρικό στη Τζένη Θεωνά και μεταξύ άλλων εκμυστηρεύτηκε την απέχθειά του για τις… ακρίδες.

«Τις ακρίδες τις αγαπάς; Μην κουνηθείς», του είπε αρχικά η παρουσιάστρια, θέλοντας να κάνει πλάκα μαζί του και την ιδιαίτερη φοβία του.

«Η ακρίδα δεν καταλαβαίνω πού πηγαίνει και, επειδή έχω θέμα ελέγχου, όπως καταλαβαίνεις… Η πρώτη μου επαφή με ακρίδα ήταν ότι βλέπω εγώ ένα πράσινο έντομο, κοιτάζει μπροστά, λες: αν πάω να το πιάσω και πηδήξει, θα πάει μπροστά», περιγράφει ο Μάριος Αθανασίου.

«Πάω να το πιάσω, πηδάει και έρχεται πάνω μου. Σοκάρομαι με αυτό», συμπληρώνει ο ηθοποιός.

«Πηγαίνω στην Εύβοια, που είχε πιάσει φωτιά, με έναν φίλο μου, να δούμε πού είναι η εστία και τι γίνεται με το σπίτι. Το αυτοκίνητο είχε τζάμι από πάνω, μπαίνουμε σε ένα χωράφι και άκουγα τις ακρίδες να πηδάνε επάνω στο αμάξι.

Σταματάει το αυτοκίνητο ο φίλος μου και πηγαίνει να βάλει μία σκάλα σε ένα ύψωμα για να δει τι γίνεται με τη φωτιά. Έχω κάτσει μέσα στο αμάξι και χτυπάνε οι ακρίδες παντού. Ιδρώνω και σκέφτομαι ένα πράγμα μόνο: μη γίνει κάτι με τη σκάλα εκεί», περιγράφει αμέσως μετά ο Μάριος Αθανασίου.

«Και φεύγει η σκάλα και μου λέει ο άνθρωπος: έλα να με βοηθήσεις. Δεν έχω περάσει κάτι χειρότερο στη ζωή μου, να πρέπει να διασχίσω όλο αυτό το κομμάτι με τις ακρίδες να πετάνε γύρω μου», κατέληξε με δυσφορία στην ιστορία του ο Μάριος Αθανασίου.