Όθωνας Μεταξάς: «Δεν με φαντάζομαι στη θάλασσα των γαρυφάλλων, να με ραίνουν και να πνίγομαι από τα δισκάκια»

Όθωνας Μεταξάς

"Δεν μπορώ να δώσω άλλοθι στον εαυτό μου και να κάνω έκπτωση για να τα υποστηρίξω κάποια πράγματα" εξηγεί ο Όθωνας Μεταξάς.

Με αφορμή την επερχόμενη μουσική του εμφάνιση, ο Όθωνας Μεταξάς παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Δύο στις 10» και τη δημοσιογράφο Έρη Βαρδάκη την Κυριακή στη δημόσια τηλεόραση. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός μίλησε τόσο για τις εκπτώσεις που επιθυμεί να μην κάνει στην καλλιτεχνική του διαδρομή όσο και στις απογοητεύσεις και στις ιδιοτροπίες που συνάντησε στον χώρο του θεάτρου.

Ειδικότερα, ο Όθωνας Μεταξάς εκμυστηρεύτηκε πως «για κάποια πράγματα δεν μπορώ να δώσω άλλοθι στον εαυτό μου και να κάνω την έκπτωση μου για να τα υποστηρίξω. Οπότε εμμένω σε αυτό που κάνει εμένα να νιώθω καλά και ξέρεις, εκ προοιμίου, ότι δεν απευθύνεσαι στον πολύ κόσμο. Αυτό έχει κόστος, ναι και οικονομικό. Ευτυχώς οι μουσικοί, παρόλο που είναι πρώτης γραμμής, έρχονται σε μένα και μου κάνουν καλή τιμή! Επίσης έχει και επικοινωνιακό κόστος γιατί στην ουσία, όταν ένας καλλιτέχνης κάνει ένα πράγμα, θέλει να το επικοινωνεί με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο. Αυτή είναι η ηθική του ανταμοιβή. Δεν είναι όμως κακό να είσαι για συγκεκριμένο κόσμο».

«Δεν μπορώ να με φανταστώ να υποστηρίζω έναν άλλον χώρο όπως τα μπουζούκια. Να με ραίνουν με τα γαρύφαλλα και να είμαι μέχρι εδώ, να πνίγομαι; Και τα δισκάκια; Η θάλασσα των γαρυφάλλων; Δεν ξέρω, δεν το έχω ζήσει. Προφανώς είναι μια εμπειρία η θάλασσα αυτή αλλά για μια φορά, δεν νομίζω ότι θα το άντεχα δεύτερη. Δεν κατηγορώ όμως κάτι, είναι ένας τρόπος έκφρασης».

«Το θέατρο έχει απογοητεύσεις. Επειδή ο συγχρωτισμός με τους ανθρώπους του χώρου είναι πολύ έντονος, με πρόβες πεντάωρες και οκτάωρες, μετά συνύπαρξη και στις διπλές παραστάσεις μπορεί να είσαι συνολικά ένα οκτάωρο μαζί, είναι δύσκολο. Δεν έχω βιώσει κάτι ακραίο, πέρα από ιδιοτροπίες, αλλά δυστυχώς είμαι και μιας γενιάς που αυτό το βλέπαμε ως κανονικότητα και δεν μας φαινόταν περίεργο» πρόσθεσε, επίσης, ο Όθωνας Μεταξάς στη νέα τηλεοπτική του συνέντευξη στην ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ.