«Όταν ξέρεις πότε θα… φύγεις, το διάστημα που σου μένει σε διευκολύνει να κάνεις μόνο πράγματα χρήσιμα στους άλλους»

Γιάννης Σμαραγδής

Συγκλονιστική εξομολόγηση πασίγνωστου Έλληνα...

Ο Γιάννης Σμαραγδής εξομολογήθηκε για πολλά στον Γιάννη Βίτσα, στην πρεμιέρα της εκπομπής Εμείς. Ο γνωστός σκηνοθέτης μίλησε για τον Λαζόπουλο, Μουστάκα, Ψάλτη αλλά και για τον θάνατό του…!

[dfp_ads id=236982]

«Ο Λαζόπουλος είναι ένας μεγάλος άνθρωπος. Δεν είναι μόνο ένας σπουδαίος ηθοποιός, ένας σπουδαίος ψυχαγωγός. Ο Λάκης είναι ένα τεράστιο πρόσωπο. Είναι κανονικό μέντιουμ. Μου είχε πει για την ταινία El Greco το νούμερο των εισιτηρίων που έκανε δύο χρόνια μετά.

Κατά περιόδους βρίσκεται στη δίνη ορισμένων πραγμάτων. Δεν λερώνεται ο Λάκης. Αυτά είναι επεισόδια της ζωής, περνάνε. Είναι ίδιο επίπεδο με τον Σωτήρη Μουστάκα και τον Στάθη Ψάλτη. Πριν φύγει ο Ψάλτης έκανε ένα μικρό βίντεο για να πάει στα χέρια του Λαζόπουλου. Του είχε έναν απέραντο θαυμασμό.

Ο Στάθης Ψάλτης ήξερε αρκετούς μήνες πριν ότι θα πεθάνει. Όταν ήρθε εδώ για να παίξει ήξερε ότι θα «φύγει». Όταν δείτε την ταινία, στο βλέμμα του φαίνεται. Και ο Ψάλτης και ο Μουστάκας ήρθαν εδώ ξέροντας ότι θα φύγουν. Ήθελαν εδώ να αφήσουν το τελευταίο τους καλλιτεχνικό ίχνος. Την ώρα που έπαιζε εγώ έκλαιγα.

Ξέρω πόσο χρονών θα πεθάνω. Δεν είναι θάνατος, φεύγουμε από αυτόν τον κύκλο ζωής. Όταν ξέρεις πότε θα «φύγεις» το διάστημα που σου μένει σε διευκολύνει να κάνεις μόνο πράγματα χρήσιμα στους άλλους».