Ορθούλα Παπαδάκου: «Ήταν δύσκολα… είχα συχνές κρίσεις, μουδιάσματα και πονοκεφάλους»

Ορθούλα Παπαδάκου

' Σε ένα αυτοάνοσο θεωρώ πως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας" εξηγεί η Ορθούλα Παπαδάκου

Ορθούλα Παπαδάκου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό ΣουΣου» και τον δημοσιογράφο Ηλία Σκουλά την Τετάρτη στο OPEN. Μέσα σε όλα, δε, η πρώην αθλήτρια αναφέρθηκε από καρδιάς στην διάγνωση με σκλήρυνση κατά πλάκας και την διαχείριση που κάνει σε αυτήν στην καθημερινότητα της.

Ειδικότερα, ο Ορθούλα Παπαδάκου σημείωσε χαρακτηριστικά πως «η διάγνωση μου έγινε το 2011. Ταλαιπωρήθηκα περίπου δυο μήνες για να δω τι ακριβώς μου συμβαίνει, μπαινοβγαίνοντας στο νοσοκομείο. Όταν πλέον μάθαμε ότι είναι σκλήρυνση κατά πλάκας, ανακουφίστηκα γιατί ήξερα πλέον με τι έχω να κάνω. Ευτυχώς βρήκα την γιατρό μου, η οποία είναι καταπληκτική, με έβαλε κατευθείαν σε μια αγωγή, ταλαιπωρήθηκα τα δυο – τρία πρώτα χρόνια και τώρα πιστεύω ότι είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου».

«Εννοώ και ψυχολογικά και με το θέμα της σκλήρυνση. Έχει προχωρήσει τόσο πολύ πλέον, έχουν βγει πάρα πολλά φάρμακα και αγωγές που πλέον βοηθάνε πάρα πολύ τους ασθενείς. Δεν έχει καμία σχέση με πριν 20 χρόνια. Στην αρχή ήταν δύσκολα γιατί είχα αρκετές φορές κρίσεις, πιο συχνές, μουδιάσματα και πονοκεφάλους. Όπως όμως προχωρούσε και η αγωγή μου και τα χρόνια νομίζω ότι πλέον δεν με επηρεάζει καθόλου».

«Θεωρώ ότι δεν μπορεί να με νικήσει, σε καμία περίπτωση. Σε ένα αυτοάνοσο θεωρώ πως η δύναμη βρίσκεται μέσα μας» συμπλήρωσε, επίσης, η Ορθούλα Παπαδάκου στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ελένης Τσολάκη στο OPEN.