Ορέστης Τζιόβας: «Είναι λάθος να κατηγορείται ολόκληρος ο κλάδος»

Ορέστης Τζιόβας

Όσα είπε ο Ορέστης Τζιόβας για τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί.

Καλεσμένος στο φλΕΡΤ βρέθηκε ο Ορέστης Τζιόβας το απόγευμα της Τρίτης στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο τσουνάμι καταγγελιών που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στον καλλιτεχνικό χώρο σχετικά με κακοποιητικές συμπεριφορές, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλπ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ορέστης Τζιόβας σημείωσε χαρακτηριστικά πως «νομίζω πως είναι πολύ λάθος να κατηγορήσεις έναν ολόκληρο κλάδο από κάποια περιστατικά τα οποία συμβαίνουν σε κάθε κλάδο. Το κομμάτι της δουλειάς του καθενός, άσχετα από όλη του τη ζωή, δεν μπορούμε να το καθαιρέσουμε. Να καθαρέσουμε δηλαδή τεράστια που έχουν γίνει από ανθρώπους που δεν ήταν καλοί άνθρωποι. Έχουμε δει άσχημες συμπεριφορές, απόψεις, πολιτικές θέσεις. Είναι ξεχωριστά πράγματα».

«Όταν αγαπάς το έργο κάποιου, δεν αγαπάς και όλο το υπόλοιπο. Είναι το καλλιτεχνικό του έργο οπότε δεν ξέρω αν πρέπει να επηρεάζει ή όχι. Κάποιοι που μπορεί να σκέφτονατι έτσι για όλο τον κλάδο μας είναι λάθος. Όπως είναι λάθος να γενικεύεις» πρόσθεσε ο ηθοποιός.

«Το θέμα είναι να είμαστε μορφωμένοι, να μην πέφτει το μυαλό μας σε παγίδες και να μην μας κοροϊδεύουν και να μην μας κάνουν ότι θέλουν».