Όμηρος Πουλάκης για Δημήτρη Λιγνάδη: «Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεργασίας μας άρχισα να βλέπω κάποιες συμπεριφορές»

Όμηρος Πουλάκης

"Σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι σε επίπεδο συνεργασίας και την επόμενη χρονιά αυτό έφερε μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις".

Ο Όμηρος Πουλάκης, o οποίος έχει υπάρξει μαθητής του Δημήτρη Λιγνάδη και συνεργάστηκε μαζί του τα πρώτα χρόνια στο θέατρο μίλησε το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή Ποιος είναι πρωινιάτικα.

«Ήταν πολύ σημαντικός καθηγητής για μένα στο Εθνικό. Έχουμε συνεργαστεί τρεις φορές στο θέατρο. Για μένα όταν μπήκα στη σχολή ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε αυτά τα χαρακτηριστικά (σ.σ. μέντορας). Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεργασίας μας άρχισα να βλέπω κάποιες συμπεριφορές, όχι αντίστοιχες με αυτές τις διαστάσεις που έχουν βγει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα, θα τις έλεγα περισσότερο σαν κάποιου είδους ίντριγκα, εργασιακού μπούλινγκ, κακή διαχείριση συνεργασίας, αρνητική χρήση της εξουσίας που έχει ένας σκηνοθέτης, το οποίο με δυσαρεστούσε και μου προκαλούσε στενοχώρια και θρυμμάτιζε την πνευματική αίσθηση και τον θαυμασμό που είχα από τη σχολή.

Σταδιακά άρχισα να απομακρύνομαι σε επίπεδο συνεργασίας και την επόμενη χρονιά αυτό έφερε μια ρήξη στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Το εξέφρασα ανοιχτά αυτό. Έκτοτε δεν είχα κάποια άλλη συναναστροφή μαζί του. Όλα αυτά σε μένα δεν λειτούργησαν με τρόπο που να με κάνουν να σκεφτώ να σταματήσω. Όταν βγήκαν στη φόρα αυτές οι καταγγελίες σοκαρίστηκα. Αυτές οι διαστάσεις είναι ασύλληπτα εγκληματικές», είπε ο Όμηρος Πουλάκης.