Όμηρος Ευστρατιάδης για Σταμάτη Γαρδέλη: «Είναι αδικία για ένα αυθαίρετο που έκανε στο Πόρτο Γερμενό»

Όμηρος Ευστρατιάδης

"Ο Σταμάτης Γαρδέλης δεν είναι δημιούργημα βιντεοταινίας" υπογράμμισε ο Όμηρος Ευστρατιάδης

Ο Όμηρος Ευστρατιάδης παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τη δημοσιογράφο Μένια Κούκου την Τρίτη. Ο δημοφιλής σκηνοθέτης κλήθηκε να τοποθετηθεί τόσο για την περιπέτεια ψυχικής υγείας του Σταμάτη Γαρδέλη όσο και δημοσίευμα που αναφέρθηκε στους «ηθοποιούς της βιντεοκασέτας».

Ειδικότερα, ο Όμηρος Ευστρατιάδης σημείωσε χαρακτηριστικά τα εξής. «Γιατί η γενιά της βιντεοταινίας έκανε τους ηθοποιούς της ψυχοπαθείς; Αυτό εννοεί ο κύριος που έγραψε αυτό το άρθρo; Κατ’ αρχήν τα ονόματα αυτά (σ.σ. Ρένα Παγκράτη, Σταμάτης Γαρδέλης) δεν είναι ονόματα της βιντεοκασέτας. Είναι ονόματα του κινηματογράφου από το ’77 μέχρι το ’85. Οι περισσότερες ταινίες πο9υ βγήκαν σε βίντεο ήταν κινηματογραφικές και αυτός που έγραψε το θέμα ήταν άσχετος ο άνθρωπος. Γιατί τώρα έχουν μάθει όλοι οι δημοσιογράφοι και γράφουν τις ταινίες του ’80 ως βιντεοταινίες. Δεν είναι βιντεοταινίες».

«Μία δουλειά έκανα μόνο με τον Σταμάτη Γαρδέλη, συνεργάστηκα πάρα πολύ καλά μαζί του στο «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα 1″. Δεν έχω συνεργαστεί άλλο μαζί του. Μιλάμε, φίλοι είμαστε και δεν είναι δημιούργημα βιντεοταινίας αλλά ήταν δημιούργημα του Γιάννη Δαλιανίδη στον κινηματογράφο».

«Κάθε πίεση εξαρτάται πως την εισπράττει κάθε άνθρωπος. Για τον Σταμάτη, αν όλα αυτά που έχει πάθει είναι αλήθεια, είναι αδικία. Για ένα αυθαίρετο που έκανε στο Πόρτο Γερμενό, με τους τόκους και αυτά; Το κράτος είναι άδικο» πρόσθεσε, ακόμα, ο Όμηρος Ευστρατιάδης στην ψυχαγωγική εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου στον Alpha.