Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης στο Τόκιο

Ολυμπιακοί Αγώνες

Δείτε βίντεο με την έναρξη των ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και την είσοδο της ελληνικής ομάδας...

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο καθυστέρησαν ένα χρόνο λόγω κορονοϊού και θα διεξαχθούν πια χωρίς οπαδούς, αλλά έστω κι έτσι, η ώρα για την τελετή έναρξης έφθασε.

Η τελετή ξεκίνησε με πυροτεχνήματα και video που δείχνουν στιγμές από όλα τα αθλήματα, σε προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρώτο χορευτικό δείχνει ανθρώπους να ενώνονται με έναν… αόρατο δεσμό λόγω πανδημίας.

Στην κερκίδα πήρε θέση και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα και μία σημαία της “οικοδέσποινας” Ιαπωνίας έκανε την είσοδό της μέσα στο στάδιο. Ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της χώρας κατά την ανάρτηση της σημαίας.

Ιάπωνες με παραδοσιακές φορεσιές εξυμνούν τους εργάτες της χώρας, με σφυριά και ξύλα να δημιουργούν εντυπωσιακούς ήχους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν οι κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων και μπροστά τους στήνεται ένα μεγάλο χορευτικό.

Ώρα για την είσοδο των αθλητών στο γήπεδο. Πρώτη εισήλθε η Ελλάδα, που είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Λευτέρης Πετρούνιας μαζί με την Άννα Κορακάκη κρατούν την ελληνική σημαία. Λίγοι αθλητές μόνο μαζί τους, αφού λόγω κορονοϊού δεν επιτρέπεται η συμμετοχή όλων.

Μία μία, όλες οι υπόλοιπες χώρες κάνουν τη δική τους είσοδο στο Εθνικό Ολυμπιακό Στάδιο της Ιαπωνίας.