«Όλοι έκαναν bullying στην Αλίκη Βουγιουκλάκη επειδή έπαιξε τραγωδία»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

Γνωστός Έλληνας ηθοποιός απαντά για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Συνέντευξη στην κάμερα του «MEGA Καλημέρα» παραχώρησε ο Στέφανος Κυριακίδης. Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τις κακοποιητικές συμπεριφορές στο θέατρο, για την οικογένειά του, τον ρόλο του στη «Γη της Ελιάς», αλλά και την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Κλείνω 60 χρόνια στο θέατρο. Η πρώτη μου παράσταση ήταν στα 16 μου. Είχε σπάσει ένας ηθοποιός το πόδι του και έπαιξα. Με το που βγήκα βέβαια δεν μπορούσα ούτε να μιλήσω ούτε να τραγουδήσω. Όταν με ρώτησαν κάποτε “πώς πήγες στην Επίδαυρο;” τους απάντησα “με τα μούτρα”. Έπρεπε να τρέξω, υποδεχόμενοι τον Αγαμέμνονα και όπως τρέχαμε σκόνταψα στο μαρμαράκι και σύρθηκα με τα μούτρα μέχρι τον χορό», είπε αρχικά ο Στέφανος Κυριακίδης.

Για το metoo, ο Στέφανος Κυριακίδης απάντησε: «Θέλω να χαίρομαι και όχι να βασανίζομαι σε μια δουλειά. Αν κάποιος δεν είχε πρέπουσα συμπεριφορά θα τα άκουγε εκείνη την ώρα. Άλλο το να φωνάξεις και άλλο η βρισιά. Το καταλαβαίνεις αν γίνεται με αγάπη. Αν σε προσβάλλει του αδειάζεις το κεφάλι.

Σκέφτομαι όλους αυτούς που υπέστησαν βία και το ότι μίλησαν τώρα το θεωρώ μεγάλη λύτρωση και μεγάλο βάσανο, γιατί όλο αυτό το διάστημα -από όταν το υπέστησαν μέχρι και που μίλησαν- δεν σταμάτησαν να υποφέρουν. Αυτό για μένα ήταν επώδυνο.

Στην Επίδαυρο ένας σκηνοθέτης άρχισε να βρίζει και στο διάλειμμα του είπα ότι θα μιλάει καλά. Θα σου επιβάλλω τον τρόπο που θα μου μιλάς. Δεν μπορώ να μην μιλάω. Έχω πει πολλές φορές «μέτρα μέχρι το 10» αλλά στα 5 έχω απαντήσει».

Για τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Στέφανος Κυριακίδης σημείωσε: «Όλοι έκαναν μπούλινγκ στην Αλίκη επειδή έπαιξε τραγωδία. Απορώ πως άντεξε».

«Η οικογένειά μου είναι στήριγμα αλλά και εσύ πρέπει να είσαι αντάξιος να στηρίξεις έναν άνθρωπο που σε αγαπάει», είπε ο Στέφανος Κυριακίδης, ενώ για το ρόλο του στη Γη της Ελιάς απάντησε: «Ήρθα να ανακατέψω τα πράγματα. Θα δώσω τη λύση στην περίπτωση της διαθήκης. Θα βρω ποιος το έχει κάνει».