Όλια Λαζαρίδου: «Είδα απέναντι μου ανθρώπους με μάσκες και τρόμαξα τόσο πολύ που έπεσα»

Όλια Λαζαρίδου

"Τρόμαξα τόσο που έπεσα από το σκαμνί και από πάνω μου ήταν μια κρεμάστρα με λαμπάκια και έπαθα έγκαυμα", λέει η Όλια Λαζαρίδου.

Συνέντευξη στο MEGA Καλημέρα και τον Κώστα Τσουρό παραχώρησε η Όλια Λαζαρίδου. Η σπουδαία ηθοποιός και σκηνοθέτης μίλησε για τη συνεργασία της με τον Ζυλ Ντασέν, για τα «όχι» που έχει πει σε δουλειές, για τον γάμο της και τη ζωή της στο οικοτροφείο.

Αυτή την περίοδο η Όλια Λαζαρίδου παίζει στο «Έξι φορές» στο Θέατρο «Αλκυονίς». «Έχουμε συμφωνήσει για 10 παραστάσεις. Έχει αρχική πηγή έμπνευσης τα «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978. Στην ίδια παράσταση έπαιξα πριν χρόνια τον πρώτο μου ρόλο. Έκανα ένα βουβό ρόλο αλλά και τον υποβολέα στην Λαμπέτη», είπε.

«Ο Ζυλ Ντασέν είχε δει την αμοιβή μας και επειδή έπαιρνα τα λιγότερα χρήματα, κάθε μήνα συμπλήρωνε από τα δικά του, τον μισθό μου. Αυτό που έκανε δεν το θεωρούσα αυτονόητο και μόλις μου έδινε τα χρήματα πήγαινα και του έπαιρνα ένα δωράκι», σημείωσε για τη συνεργασία της με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Επίσης, η Όλια Λαζαρίδου θυμήθηκε ότι όταν είχε προσληφθεί στο Εθνικό, είχε άσχημη εμπειρία με πρωταγωνιστή και το είπε στον Νίκο Κούρκουλο. «Εκείνος στεναχωρήθηκε και με πλήρωνε μέχρι το τέλος της σεζόν ενώ το συμβόλαιό μου έληγε νωρίτερα».

«Μικρή δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός. Το συνειδητοποίησα αργά. Κάτι μου έλεγε η ψυχή μου αλλά δεν την άκουγα καθαρά. Με οδηγούσε χωρίς να έχει βγει στην επιφάνεια», παραδέχτηκε.

Μιλώντας για την οικογένειά της, η Όλια Λαζαρίδου τόνισε: «Η οικογένειά μου ήταν αστική και δεν επενέβαινε στις επιλογές μου. Ήταν μάλλον αδιάφορη και μακρινή». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι μεγάλωσε στο οικοτροφείο: «Μπήκα στο δημοτικό και βγήκα στο γυμνάσιο γιατί οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι. Η ζωή εκεί ήταν σα να είσαι στο στρατό. Δεν ήταν άθλια και έμαθα πολλά. Έμαθα να ανέχομαι, να μην σιχαίνομαι, οξύνθηκε η φαντασία μου», είπε.

«Το ότι μεγάλωσα εκεί με επηρέασε. Άργησα να κάνω οικογένεια. Παντρεύτηκα πριν μερικά χρόνια. Ήθελα μια εστία. Δεν είχα τον τρόπο να τη δημιουργήσω νωρίτερα», σημείωσε για τον πρόσφατο γάμο της με τον Στέλιο Βαφέα. «Όταν ο άντρας μου είναι κάτω από τη σκηνή έχω λιγότερο άγχος», παραδέχτηκε.

Όσο για το αν είχε ποτέ κάποιο απρόοπτο επί σκηνής, η Όλια Λαζαρίδου περιέγραψε: «Πριν το πρώτο lockdown πήδησα σε ένα σκαμνάκι και είδα ανθρώπους με μάσκες. Τρόμαξα τόσο που έπεσα από το σκαμνί και από πάνω μου ήταν μια κρεμάστρα με λαμπάκια και έπαθα έγκαυμα».

«Τηλεόραση δεν κάνω γιατί ήμουν πολύ επιλεκτική. Με τρόμαζε να με βλέπει ο άλλος στο σπίτι του κάθε μέρα, σε κάτι που μπορεί να μην μου άρεσε όσο θα ήθελα», δήλωσε η Όλια Λαζαρίδου και σημείωσε: «Πρόσφατα μου έκαναν ξανά πρόταση αλλά δεν πίστευα ότι μου ταιριάζει και είπα «όχι». Ήταν καθημερινή σειρά, που είχε μεγάλη επιτυχία. Δεν το μετάνιωσα που αρνήθηκα. Θέλω η επιτυχία να γίνεται με τους δικού μου όρους. Αν δεν γίνει δεν τρέχει και τίποτα».