«Οι πρώτοι ρόλοι δεν περνούν από κάστινγκ… δεν με πήραν ποτέ»

Γιώργος Παράσχος

"Βγαίνει η σειρά, επικοινωνώ με την παραγωγή και τους λέω γιατί δεν με πήρατε έστω για ένα δοκιμαστικό. Μου λένε δεν τους καλούμε όλους", εξομολογείται ο Γιώργος Παράσχος.

Ο Γιώργος Παράσχος μίλησε στο Πρωινό και την Μαρία Κοκολάκη για τις συνθήκες υπό τις οποίες γίνονται τα κάστινγκ για τις ελληνικές σειρές. Ο ηθοποιός τόνισε πως: «Το να πάνε κάποιοι ηθοποιοί να παίξουν σε κάποιες σειρές, δεν είναι καθαρή διαδικασία. Πρέπει να δουν το κανάλι ποιους θα προωθήσει, η παραγωγή ποιους θα προωθήσει, ο σκηνοθέτης ποιους θα προωθήσει και όταν περισσέψει και υπάρχει ρόλος… πάμε να κάνουμε ένα κάστινγκ».

«Σε μια σειρά που θα γινόταν, άκουσα για το κάστινγκ και πήρα έναν γνωστό και του λέω δώσε μου το mail για να στείλω και μου λέει μη στείλεις γιατί σε αυτή τη σειρά παίρνουν με βάση τους followers. Και μετά απορείτε γιατί οι σειρές πάνε κατά διαόλου;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Παράσχος και συνέχισε:

«Έτυχε να γίνει ένα κάστινγκ που ζητούσαν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα είχα. Τους πήρα τηλέφωνο και μου λένε θα σας ειδοποιήσουμε. Δεν με πήραν ποτέ, βγαίνει η σειρά, επικοινωνώ με την παραγωγή και τους λέω γιατί δεν με πήρατε έστω για ένα δοκιμαστικό. Μου λένε δεν τους καλούμε όλους. Με ποια κριτήρια και ποια χαρακτηριστικά καλεί τον ηθοποιό να περάσει ή πιστεύεις ότι οι πρώτοι ρόλοι θα περάσουν από κάστινγκ; Φυσικά και όχι. Βλέπεις πρώτους ρόλους σε κάποιες σειρές να είναι πολύ κακοί».

«Σε αυτή τη φάση που είμαι κι εγώ ζήλεψα να πάω σε κάποιο reality, για οικονομικούς λόγους», κατέληξε ο Γιώργος Παράσχος.