Οι «Πρωταγωνιστές» θυμούνται την τραγωδία της 5ης Μαΐου 2010, με τους 3 νεκρούς στη φλεγόμενη τράπεζα

Διαβάστε τι θα δούμε στην εκπομπή της Κυριακής

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προσπαθώντας να δώσει απάντηση σε δύο ερωτήματα – ποιοι το έκαναν και ποιοι ήταν, ως προσωπικότητες, αυτοί που χάθηκαν – συνομίλησε με διαδηλωτές και άλλα πρόσωπα που βρέθηκαν εκείνο το μεσημέρι έξω από την τράπεζα στη Σταδίου καθώς και με συγγενείς των θυμάτων.

Στην εκπομπή μιλούν:

Ο Χρήστος Καραπαναγιώτης, σύζυγος της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και η Σίσσυ Παπαθανασοπούλου, αδελφή της Αγγελικής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε με πολλούς ανθρώπους στην Αθήνα και την Πάτρα σε μια προσπάθεια σκιαγράφησης της προσωπικότητας της Αγγελικής που για κάποιους φίλους της είχε το προσωνύμιο «η χαμογελαστή».

Ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Κάιν των Εξαρχείων, που υπογράφει πια ως «μεμονωμένο άτομο από το αναρχικό κίνημα». Ο Κάιν εξηγεί γιατί ο ίδιος όπως και άλλοι αναρχικοί θεωρούν τα τρία άτομα που χάθηκαν της Σταδίου, αδέλφια τους.

Η εκπομπή παράλληλα θα παρουσιάσει συνοπτικά τις θέσεις για «τα γεγονότα της 5ης Μαΐου» των περισσοτέρων αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομάδων της χώρας.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Κορωναίος, αυτόπτης μάρτυρας του εμπρησμού, ο οποίος και περιγράφει ποιοι «χτύπησαν» την τράπεζα και πώς ξεπήδησαν μέσα από την πορεία.
Ο Βασίλης Χατζηιακώβου, διευθυντής του «Ιανού», που εξηγεί ποιοι επιτέθηκαν με μολότοφ στο βιβλιοπωλείο και τι του είπαν.
Στους «Πρωταγωνιστές» επίσης μιλούν:

Ο Χρήστος Τριανταφυλλίδης που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε κατάστημα που είναι ακριβώς δίπλα από την τράπεζα.
Οι τραυματιοφορείς Βασιλική Κονταξή και Χρήστος Γκιουλέκας που στάλθηκαν πρώτοι από το ΕΚΑΒ στη «φωτιά της Σταδίου».
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου που ηγείτο του μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πορεία διαμαρτυρίας και τη στιγμή της επίθεσης με τις μολότοφ βρισκόταν στη Σταδίου.
Ο φωτορεπόρτερ Ιάκωβος Χατζησταύρου που οι εικόνες του από εκείνη την ημέρα έκαναν τον γύρο του κόσμου.
Ο Βασίλης Κουφόπουλος, δημοσιογράφος του ραδιοφώνου του Σκάι που ήταν παρών στον απεγκλωβισμό τον υπολοίπων εργαζομένων της τράπεζας από την Πυροσβεστική.
Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, που βρισκόταν έξω από τον «Ιανό», ανάμεσα στους διαδηλωτές.
Ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος που επίσης φωτογράφιζε τα όσα συνέβησαν εκείνο το μεσημέρι στη Σταδίου.

«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 1 Μαΐου 2011 στις 23:15 στο MEGA