Οι «Μπαμπούλες» ολοκληρώνουν στο Βεάκειο θέατρο το ταξίδι τους

Μπαμπούλες

Η υπέροχη ομάδα της παράστασης ρίχνει αυλαία στο "διαμάντι" του Πειραιά...

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Νικορέστης Χανιωτάκης («Μήδεια του Μποστ», «Η Γίδα», «Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» κ.α.) υπογράφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την ανατρεπτική κωμωδία «Οι Μπαμπούλες» του σημαντικού Ισπανού συγγραφέα Αλφρέντο Σανθόλ (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Εθνικού Θεάτρου Μαδρίτης).

Το έργο, αφού σημείωσε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία σε πολλές χώρες του κόσμου, ανεβαίνει για πρώτη στην Ελλάδα με έναν υπέροχο θίασο ισχυρών πρωταγωνιστών. Αυτό το καλοκαίρι η παράσταση ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της χώρας μας και ολοκληρώνει τη διαδρομή στο Βεάκειο Θέατρο την Τετάρτη 25 Αυγούστου με στόχο να σας χαρίσει γέλιο, χαρά και να σας ανεβάσει την διάθεση!

Οι «Μπαμπούλες» είναι μια κωμωδία που διηγείται τους καβγάδες δύο αδελφών για το πατρικό σπίτι που κληρονόμησαν, έναν χώρο γεμάτο αναμνήσεις από την παιδική τους ηλικία, αλλά με ένα μειονέκτημα: από μπροστά του περνά η εθνική οδός! Για την Λεμονίτσα (Νίτσα) το σπίτι είναι σημαντικότερο απ’ τον θόρυβο, ενώ για την Τριανταφυλίτσα (Λίτσα) είναι πιο σημαντική η σιωπή από το σπίτι.

Επειδή η Νίτσα έχει αποφασίσει να μείνει στο σπίτι, απελπισμένη η Λίτσα, προσλαμβάνει τους Μπαμπούλας Brothers, δύο αδέλφια που παριστάνουν τα φαντάσματα για να τρομάξουν ανθρώπους και να τους διώξουν από κάπου. Την ίδια στιγμή, η Νίτσα, που χρειάζεται χρήματα, νοικιάζει ένα δωμάτιο του σπιτιού ως Airbnb και καταφθάνουν οι πρώτοι πελάτες, δύο αδέρφια ο Ζαχαρίας κι η Ζαχαρούλα. Έλα όμως που αυτοί οι δύο είναι πραγματικά φαντάσματα! Τι θα συμβεί όταν αυτοί οι έξι άνθρωποι -ζώντες και μη ζώντες- βρεθούν στο ίδιο σπίτι το ίδιο Σαββατοκύριακο;;;

Διανομή (με σειρά εμφάνισης): Ελένη Βαΐτσου, Αντιγόνη Ψυχράμη, Δημήτρης Μακαλιάς, Αντώνης Κρόμπας, Γιώργος Χρανιώτης, Σοφία Μανωλάκου

Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης

Σκηνικά, Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα

Βοηθός σκηνογράφου: Φραντζέσκα Μπούτση

Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα

Φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ

Παραγωγή: Δημήτρης Μαροσούλης

 

* Τετάρτη 25 Αυγούστου η τελευταία παράσταση στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά.