Οι Κηπουροί επιστρέφουν στο MEGA

Σήμερα στις 18:00 στο MEGA!

Οι «Κηπουροί του MEGA», Μάκης Τσόκας, Σωτήρης Βρεττός και Γιάννης Παναγιωτόπουλος επιστρέφουν στις οθόνες μας για μια ακόμα σεζόν, με περισσότερες ιδέες και προτάσεις.

Η εκπομπή αποκτά ακόμη πιο χρηστικό χαρακτήρα με πολλές συμβουλές και πληροφορίες για το πώς μπορούμε να φροντίζουμε μόνοι μας τον κήπο μας. Οι τρεις κηπουροί θα μας μάθουν απλούς τρόπους για να φροντίζουμε τα φυτά και θα μας δίνουν συμβουλές για τη φύτευση και τη διατήρησή τους. Θα μας δείξουν πώς να συντηρούμε βότανα και πώς να φτιάξουμε το δικό μας μποστάνι. Και φυσικά, θα αναλαμβάνουν την ολική μεταμόρφωση χώρων σε πράσινες οάσεις μέσα στην πόλη.

Στο σημερινό επεισόδιο:

Οι «Κηπουροί του Mega» μας υπενθυμίζουν τί δουλειές πρέπει να κάνουμε αυτή την εποχή στον κήπο και το μπαλκόνι μας, για να είναι έτοιμα τα φυτά μας να υποδεχτούν την άνοιξη.
Στο ρεπορτάζ αγοράς μαθαίνουμε για το πεχάμετρο, ένα όργανο που μετρά το pH του χώματος σε κήπους και γλάστρες προκειμένου να διαλέγουμε τα κατάλληλα φυτά για φύτευση.
Οι κηπουροί μας δίνουν αναλυτικές οδηγίες για το είδος των ξύλων που πρέπει να διαλέγουμε για το τζάκι και την ξυλόσομπα, πώς να τα αποθηκεύουμε και πώς να στήνουμε μια καλή φωτιά με μεγάλη διάρκεια.
Στις στήλες της εκπομπής, θα δούμε:
Το μποστανάκι σου: o Σωτήρης φυτεύει πράσα. Δίνει οδηγίες για το πώς θα τα καλλιεργήσουμε και μιλά για τα θρεπτικά συστατικά τους. Παρέα με το Γιάννη φτιάχνουν νόστιμη σούπα βισισουάζ, με βάση τα πράσα.
O γιατρός των φυτών: o Μάκης μας δείχνει τρόπους να αντιμετωπίζουμε τα κοκκοειδή, τα ενοχλητικά έντομα που προσβάλουν οπορωφόρα, καρποφόρα και καλλωπιστικά φυτά.
Go μόνος σου: ο Γιάννης μας δείχνει πώς να ανακυκλώσουμε τα πλαστικά μπουκάλια μεταμορφώνοντάς τα σε κρεμαστές ζαρντινιέρες.
Το φυτό της ημέρας: η ναντίνα, ένα εντυπωσιακό φυτό που το χειμώνα βγάζει μικρούς κόκκινους καρπούς και τα φύλλα του κοκκινίζουν, δίνοντας χρώμα σε κήπους και μπαλκόνια.
Το καρποφόρο σου: η μηλιά. Θα μάθουμε πώς να καλλιεργούμε και να φροντίζουμε το διασημότερο φρούτο του πλανήτη. Ο Σωτήρης φτιάχνει ψητά μήλα στο φούρνο.
Το Βοτανάκι σου: η δάφνη, ένας αρωματικός θάμνος που τα φύλλα του νοστιμίζουν τα φαγητά μας και τονώνουν τον οργανισμό μας.
Το φυτό εσωτερικού χώρου: η δράκαινα, ένα ακόμα τροπικό φυτό για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα:

Ο έρωτας θέλει σοκολάτα!