Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν στα Γιάννενα!

Σήμερα στις 14:40 στον ΣΚΑΪ.

Οι Γλυκές Αλχημείες Ταξιδεύουν σε νέα ώρα αλλά με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον για «γλυκές ανακαλύψεις». Ο Στέλιος Παρλιάρος, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 14.40, συνεχίζει την περιπλάνησή του στα Γιάννενα.

Περπατάει δίπλα στον Βοϊδομάτη, περνάει τα περίφημα ηπειρώτικα τοξωτά γεφύρια και κατευθύνεται προς την οροσειρά της Πίνδου, εκεί που υπάρχουν 46 οικισμοί μοναδικής ομορφιάς, τα Ζαγοροχώρια. Μαζί με μια οικογένεια ντόπιων, συζητούν για την τοπική γαστρονομία, τις παραδόσεις και τα σπουδαία πεντανόστιμα εδέσματα, που μπορεί να φτιάξει κανείς με τα ελάχιστα παραγόμενα προϊόντα. Κάτω από τους επιβλητικούς πύργους της Αστράκας, ο Στέλιος μαζεύει κυδώνια και δοκιμάζει τα τοπικά γλυκά, όπως μια υπέροχη αφράτη γαλατόπιτα αλλά και κυδωνόπαστο. Στα Ιωάννινα, επισκέπτεται μια από τις παλαιότερες λουκουμοποιίες της πόλης και συμμετέχει στη διαδικασία παραγωγής.

Επιστρέφει στην Αθήνα με ολόφρεσκα λουκούμια, τα οποία αξιοποιεί σε μια πίτα που περιέχει σοκολάτα συνδυασμένη με καφέ. Τα κυδώνια από το Πάπιγκο τα προσθέτει σε μια ζουμερή αμυγδαλόπιτα, αποδεικνύοντας πόσο ταιριάζει το αμύγδαλο με το χρυσό μήλο της Αφροδίτης. Μικρά εδέσματα με άρωμα και γεύση από Ελλάδα, κλεισμένα σε παραδοσιακές γλυκές πίτες!

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα από την τηλεόραση και όχι μόνο!