Οι ατάκες του Ηλία Μαμαλάκη που θα «βάλουν» φωτιά στις τηλεοπτικές κουζίνες!

Ηλίας Μαμαλάκης

Τι λέει ο Ηλίας Μαμαλάκης για MasterChef και Hell's Kitchen;

Ο Ηλίας Μαμαλάκης μίλησε στην εκπομπή Όλα Καλά και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα μαγειρικά προγράμματα MasterChef και Hell’s Kicthen…

«Οι άνθρωποι των καναλιών φροντίζουν να κάνουν εκπομπές που να έχουν κάποια ακροαματικότητα. Παίρνουν book έτοιμων εκπομπών από το εξωτερικό και το παρακολουθούν γραμμή γραμμή, για να μην έχουν και πολύ ευθύνη και να λένε «το book φταίει», αν αποτύχει η εκπομπή. Σε αυτό το concept που βγήκε εγώ δεν έχω θέση. Έχω μεγαλώσει και λίγο ακόμα. Αυτή είναι η ζωή. Δεν μπορείς να είσαι αιώνια κάπου.

[dfp_ads id=236982]

Με τα ριάλιτι μαγειρικής δεν έχω τρελαθεί, αλλά όταν πέσω πάνω τους, κάθομαι και παρακολουθώ και βλέπω. Το στοιχείο της ίντριγκας παίζει πολύ στα ριάλιτι της μαγειρικής και είναι και κάτι που ενδιαφέρει πολύ τον κόσμο. Γιατί άμα στο κύκλωμα το δικό μου που ασχολούνται με τη μαγειρική, στο διαδίκτυο βλέπω αναρτήσεις που συζητάνε μεταξύ τους γιατί έφυγε ο ένας, γιατί κλαίει η άλλη, άρα το στοιχείο της ίντριγκας πρωτεύει της μαγειρικής. Κάποιος που δεν ξέρει πολύ καλή κουζίνα, με τα λόγια που λένε οι δάσκαλοι και οι μαθητές, δεν γίνεται πολύ αντιληπτό τι ήταν το λάθος και τι το σωστό. To MasterChef, τα τελευταία του επεισόδια που φιλοξενεί διαπρεπείς Έλληνες chef και ιντριγκάρουν όσους έχουν μείνει, εγώ τα βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέροντα.

Από την άλλη πλευρά το Hell’s Kicthen με τον Μποτρίνι, είναι η εικόνα μιας συνολικής κουζίνας. Ο Μποτρίνι είναι ένα αγγελούδι μπροστά στο αμερικανικό.

Θεωρώ μεγάλη αμαρτία να βγάλεις φαγητό από το στόμα. με την έννοια ότι το φαγητό είναι ένα δώρο του Θεού τον άνθρωπο. Δεν μπορείς εσύ να το μεταχειρίζεσαι φτύνοντας το. Αν δεν σου αρέσει πήγαινε σε μια γωνιά, βγάλε το σε μια χαρτοπετσέτα, χωρίς να σε δει κανένας» σχολίασε μεταξύ άλλων ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Διαβάστε εδώ όλα τα νέα για την τηλεόραση και τη showbiz!