Οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών για την επιλογή του Σάκη Ρουβά

Τι είπε ο Νικήτας Τσακίρογλου και ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης;

Δεν ήταν λίγες οι αντιδράσεις για τη συμμετοχή του ταλαντούχου Σάκη Ρουβά στη συναυλία – αφιέρωμα: «90 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης», που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στη Νέα Σμύρνη για τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Στο ρεπορτάζ της εκπομπής «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου για το γεγονός τοποθετούνται και ο γιος του Γρηγόρη Μπιθικώτση ο οποίος είχε πρωτοερμηνεύσει τα τραγούδια, αλλά του Νικήτα Τσακίρογλου ο οποίος έχει απαγγείλει το 1987 τα ποιητικά μέρη του έργου.

Γρηγόρης Μπιθικώτσης:«Ελεύθερη χώρα είμαστε. Έχει το δικαίωμα να το δοκιμάσει. Αν θες τη γνώμη μου, εγώ στη θέση του δε θα το δοκίμαζα, όχι ότι δεν είναι ικανός. Και ταλαντούχος είναι ο Σάκης και γενικότερα πολύ καλός σε αυτό που κάνει. Αλλά αυτό που κάνει δεν έχει καμία σχέση με το να πείσει για το «Άξιον Εστί». Το «Άξιον Εστί» είναι ένα λαϊκό ορατόριο. Πρέπει να έχεις συγκεκριμένες καταβολές, μια πείρα, μια γνώση και θεωρώ ότι ρεπερτοριακά απέχει πάρα πολύ από τον Σάκη, αλλά περιμένουμε και θα δούμε.»

Νικήτας Τσκίρογλου: «Δεν έχω καμία αντιπάθεια με το παιδί. Γιατί δεν είναι προσωπικό το θέμα. Ευτυχώς που υπάρχει το κοινό που αυτό κατακυρώνει τα πράγματα ή τα γελοιοποιεί. Όλα γίνονται για τον κόσμο. Δεν παίζουμε για εμάς. Δεν έχει σημασία το τι παίζεις. Πως το καταγράφεις αυτό στη συνείδηση του κόσμου και το λέει και ο Ελύτης μέσα «όλα είναι μνήμη». Καλή επιτυχία εύχομαι, όπως θα το ευχόμουν σε οποιοδήποτε άλλο. Δεν είναι θέμα δηλαδή ο Σάκης ο Ρουβάς.

https://www.youtube.com/embed/sEeBqd3wJ1o