Οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές της καραντίνας στην Ελλάδα

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας δίνει όλες τις συνταγές για να τις φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι...

Μεταξύ πρώτης καραντίνας και δεύτερου lockdown και εν μέσω πανδημίας που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη, συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε με πάθος ωραίες συνταγές στις κουζίνες μας, αναμένοντας όλοι τη λήξη της καραντίνας που ευχόμαστε να έρθει σύντομα. Το 2020 η αλήθεια είναι ότι μαγειρέψαμε και μαγειρεύουμε όλοι μας πολύ γιατί είναι μια διαδικασία που μας χαλαρώνει και γεμίζει δημιουργικά τον χρόνο μας αλλά και όλων όσων ζουν μαζί μας στο ίδιο σπίτι.

Η πρώτη καραντίνα μας αιφνιδίασε και ο κορονοϊός μας βρήκε όλους στο σπίτι να μαγειρεύουμε. Αυτό ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο και σε όλο τον κόσμο η μαγειρική χτύπησε κόκκινο. Το φαινόμενο μαγειρική στην καραντίνα συνεχίζει ακάθεκτο και μετά την λήξη της καραντίνας θα έχουμε στα χέρια μας την επόμενη λίστα που κάθε φορά επηρεάζεται από την εποχή που διανύουμε.

Αυτές είναι οι 10 πιο περιζήτητες συνταγές στην καραντίνα τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου…

1) Ψωμί

Μια τρέλα μας έπιασε όλους με το ζύμωμα και το ψωμί αλλά ήταν δημιουργική, αφού δεν υπάρχει πιο ωραία διαδικασία στην κουζίνα από το να δίνεις ζωή σε υλικά όπως αλεύρι και νερό που όλοι έχουμε στο σπίτι.

2) Τσουρέκι

Το πρώτο lockdown της χρονιάς μας βρήκε στην περίοδο του Πάσχα κι ήταν φυσικό κι επόμενο συνταγές όπως τσουρέκια καi κουλουράκια Πασχαλινά να είναι στα αγαπημένα που δημιουργήσαμε όλοι εκείνη την περίοδο στις κουζίνες μας. Άλλωστε οι μυρωδιές από αγαπημένα εδέσματα αγαλλιάζουν την ψυχή μας.

3) Πίτσα

Υγιεινές φθηνές και απολαυστικές συνταγές για όλους. Εν μέσω καραντίνας και τότε, αλλά και τώρα αν κρίνω από τις ερωτήσεις σας καθημερινά, οι κουζίνες σας έχουν πολλή πίτσα.

4) Pancakes

Ποιος δεν αγάπησε ένα αφράτο φουσκωτό και ζουμερό pancake; Όχι μόνο ένα αλλά πολλά, καταναλώθηκαν με διάφορες γαρνιτούρες.

5) Banana bread

Αυτό το banana bread που έφτιαξε όλος ο πλανήτης από Μάρτιο μέχρι Απρίλιο του 2020, δεν είναι άλλο από το κλασικό κέικ μπανάνας με σοκολάτα ή χωρίς. Μια πραγματικά λαχταριστή συνταγή που αξιοποιεί τις πολύ ώριμες μπανάνες, ναι αυτές με την σχεδόν μαύρη φλούδα, που όμως δίνουν τέτοιο άρωμα και γεύση στο κέικ που πραγματικά σε λιγώνει.

Δείτε ποιες είναι οι υπόλοιπες 5 συνταγές αλλά και πώς θα τις φτιάξετε εδώ…

Τι αναζήτησε ο κόσμος όμως σε παγκόσμιο επίπεδο περισσότερο την περίοδο της πρώτης καραντίνας;

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπήρξε μία στροφή προς τα φαγητά που μαγειρεύονται εύκολα στο σπίτι και κυρίως αυτά που περιέχουν περισσότερους υδατάνθρακες, με τις συνταγές ψωμί μπανάνας, ζύμη πίτσας να είναι από τις πρώτες δέκα. Συγκεκριμένα η 10άδα των συνταγών που αναζητήθηκαν περισσότερο στη Google παγκοσμίως είναι:

Banana bread
Pancakes
Κοτόπουλο
Ζύμη για πίτσα
Ρολό κιμά
Brownie
Λαζάνια
Cheesecake
Churros
Καφές dalgona
Κρέπες