Οδυσσέας Σταμούλης: «Έφτασα πολλές φορές στα όρια μου, με στηρίζουν οι δικοί μου άνθρωποι»

Οδυσσέας Σταμούλης

Σε μια εξομολόγηση καρδιάς προχώρησε ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης.

Συνέντευξη στην εκπομπή «Αυτό είναι Σαββατοκύριακο» και τη δημοσιογράφο Όλγα Καλατζή παραχώρησε ο Οδυσσέας Σταμούλης το απόγευμα του Σαββάτου στο OPEN. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ελληνικό κίνημα metoo, τις επαναλήψεις των ελληνικών σειρών με πρωταγωνιστές προφυλακισμένους ηθοποιούς καθώς και την δύσκολη περίοδο της καραντίνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οδυσσέας Σταμούλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «κάθε κακοποιητική συμπεριφορά πρέπει να καταδικάζεται αυτόματα και εκεί να μπαίνει μια τελεία. Αν όμως θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω, εγώ θα ήθελα τα πράγματα να γίνονται πιο έγκαιρα για δυο λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί όταν πρόκειται για εγκλήματα να μην παραγραφούν και δεύτερον για να μην περνάμε το μήνυμα ότι «εντάξει, το βουλώνουμε και σε άλλο χρόνο μιλάμε». Βέβαια θέλει και θάρρος να κάνεις κάποια πράγματα».

«Από τη μία κατανοώ ότι ένα πρόσωπο που έχει προφυλακτιστεί με βαρύτατες κατηγορίες δεν μπορεί να παίζει και να θυμίζει το κακό παράδειγμα. Από την άλλη όμως σε μια τάξη κάνει αταξία ένα παιδί και την πληρώνουν όλοι; Συν το ότι είναι νόμος στη δημοκρατία ότι ο νόμος της συλλογικής ευθύνηες δεν ισχύει» τόνισε ο ηθοποιός σχετικά με τις επαναλήψεις των σίριαλ που έπαιζαν προφυλακισμένοι ηθοποιοί.

«Δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος για την στήριξη που είχε ο κλάδος μας. Ενώ διαφημιζόμαστε σαν Ελλάδα για το πνεύμα και την τέχνη μας, στην κρίσιμη ώρα αυτοί δεν αναρωτιούνται πως ζούμε και εάν τρώμε. Εγώ έφτασα πολλές φορές στα όρια μου. Με στηρίζουν οι δικοί μου άνθρωποι, διαφορετικά θα ήταν αβίωτο».