Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: «Είμαι πάρα πολύ σνομπ, αλλά κρυφά και όχι φανερά»

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

«Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική ήθελα να γίνω σεφ. Μου άρεσε να μαγειρεύω και είχα αναζητήσει και τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων», λέει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός αναλύει τα συμπλέγματά του, τα social media και τονίζει πως μετά τις Άγριες Μέλισσες δεν είχε κάποια σοβαρή πρόταση.

«Ως παιδί ήμουν βολικός και αμυντικά επιθετικός, αν με πείραζες χτύπαγα. Ήταν βασικό κομμάτι του μεγαλώματός μου το ξύλο, έδινα και έτρωγα ξύλο. Υπήρχε θυμός και πλήγωμα, ήμουν παιδί αρκετά ευαίσθητο. Εύκολα με πλήγωναν και με πληγώνουν πράγματα, αλλά δεν είμαι θυμωμένος πια.

Ήμουν πολύ εύθικτος. Υπήρχε τεράστιος εγωισμός, ο οποίος αργότερα έγινε ναρκισσισμός. Αν μου κάνει κάποιος ένα σχόλιο για τη δουλειά μου θα με θίξει. Αν κάποιος θίξει τη δουλειά μου, θα νιώσω ότι απειλείται η υπόληψή μου, ότι δεν είμαι σημαντικός», είπε αρχικά ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Στη συνέχεια, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, μεταξύ και αυτών τα σεξιστικά σχόλια για την εμφάνιση των άλλων ανθρώπων: «Αν είναι μόδα να μας απασχολούν τα δικαιώματα των ανθρώπων, η θέση της γυναίκας, η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τα τρανς άτομα μακάρι να κρατήσει για καιρό. Επειδή τα αντανακλαστικά των straight ανδρών κινούνται πολύ γρήγορα στην άμυνα, ας κάνουμε κι ένα βηματάκι πίσω, δεν θα πάθουμε τίποτε. Ας είναι τα αστεία μας πιο λεπτά και ενδιαφέροντα από το να περιέχουν σεξιστικά σχόλια ή σχόλια για την εμφάνιση ενός ανθρώπου, αν είναι χοντρός ή αδύνατος. Μας πιάνει μία ευθιξία ότι θα χάσουμε τα κεκτημένα μας… Ας τα χάσουμε λοιπόν τα κεκτημένα μας».

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μίλησε για την αγάπη του για τη μαγειρική: «Πριν ασχοληθώ με την υποκριτική ήθελα να γίνω σεφ. Μου άρεσε να μαγειρεύω και είχα αναζητήσει και τη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Αν δεν μαγειρέψω καλά και δεν σου αρέσει το φαγητό μου δεν θα νιώσω ευθιξία, γιατί εκεί δεν έχω προσδοκία όπως έχω στη δουλειά μου. Έχω τεράστια προσδοκία και ναρκισσισμό, νιώθω ότι είμαι ο χειρότερος και θέλω να είμαι ο καλύτερος.

Έχω όλα τα συμπλέγματα μίας ανισόρροπης προσωπικότητας. Έχω πολλή λογική, αλλά με μεγάλη ανάγκη να νικήσει η ευαισθησία. Όταν ερωτεύομαι αφήνομαι τόσο όσο, ελπίζω να αφεθώ κι άλλο. Είμαι φοβέρα ελεγκτικός, καθόλου αυθόρμητος, καθόλου παρορμητικός, φοβέρα ανασφαλής, σε μόνιμη λογοκρισία του εαυτού μου».

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος ανέφερε στη συνέχεια: «Με ζορίζει η σκηνοθεσία, γιατί έχει πολλή μεγάλη έκθεση. Είναι σα να με βλέπεις γυμνό και εγώ ντρέπομαι πάρα πολύ για μένα, για το σώμα μου. Η έκθεση είναι οδυνηρή, γι’ αυτό δεν θέλω καθόλου να βλέπω τις παραστάσεις που κάνω. Θέλω να πω αυτό που θέλω να πω και να φύγω.

Μέσα από τη «Φιλουμένα Μαρτουράνο» ήθελα να δείξω τη βεβαιότητά μου για το ποσό δύσκολο είναι να συναντηθούν δύο άνθρωποι. Μπορεί να ζεις όλη σου τη ζωή με έναν άνθρωπο κι επειδή δεν τολμήσατε να μετακινηθείτε σε μερικά πράγματα, να μην έχετε συναντηθεί ποτέ αληθινά. Δεν θα φορτώσω στα παιδιά μου την προσωπική μου ευτυχία. Η προσωπική άνοιξη του καθενός πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τα παιδιά του.

Στο μυαλό μου είναι μεγάλο βάρος για τα παιδιά να είναι τα ίδια τα παιδιά η ευτυχία ενός γονιού. Ένας γονιός πρέπει να είναι ευτυχισμένος ανεξάρτητα από τα παιδιά του για να μπορούν και τα παιδιά να ευτυχήσουν ανεξάρτητα από εκείνον. Και ονειρεύτηκα την οικογένεια και το επιθύμησα, αλλά είχα και άγνοια κινδύνου, δεν ήξερα τι μου γίνεται και δεν ήξερα τι να το κάνω».

Κλείνοντας, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είπε: «Οι άνθρωποι λέμε ψέματα για να κολακέψουμε. Παριστάνουμε τους φίλους σε ανθρώπους που δεν είναι φίλοι μας κι εκεί υπάρχει υποκρισία. Είμαι πάρα πολύ σνομπ. Κρυφά σνομπ και όχι φανερά.

Μου είναι δύσκολο να έχω κοινωνικές επαφές με κάποιους ανθρώπους, γιατί χάνομαι! Πως να βάλω κι άλλους στη ζωή μου με τα social media; Την ώρα που ετοιμάζω μία δουλειά, δεν θέλω καθόλου να ξέρω τι λένε, ούτε γι’ αστείο. Είναι μη διαχειρίσιμο. Θα είμαι φρικτά αγενής.

Μετά τη συμμετοχή του στην επιτυχημένη σειρά Άγριες Μέλισσες ο ηθοποιός δεν δέχτηκε κάποια σοβαρή πρόταση για την τηλεόραση. «Είχα και μία πρόταση από την ΕΡΤ, αλλά δεν τα βρήκαμε στα οικονομικά», είπε σχετικά.