Οδηγός καλής ζωής: Όσα θα δούμε αυτό το Σαββατοκύριακο

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου, στις 09:00 στον Alpha.

Τη διαφορά μεταξύ του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και της πάθησης των πολυκυστικών ωοθηκών αλλά και τις λύσεις που υπάρχουν και για τις δυο αυτές γυναικολογικές διαταραχές πριν από τα φάρμακα, εξετάζει η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, το Σάββατο 02 Νοεμβρίου, στις 09:00.

Ειδικοί επιστήμονες μιλούν για τη σχέση του συνδρόμου με τις διαταραχές στην ινσουλίνη και τα πρώτα σημάδια των πολυκυστικών ωοθηκών και εξηγούν πώς αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η απώλεια βάρους, συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Καλεσμένη στο στούντιο είναι μια νέα κοπέλα, η οποία διαγνώστηκε με πολυκυστικές ωοθήκες στην εφηβεία.

Στην ενότητα της ψυχολογίας εξετάζεται το multitasking, δηλαδή η ικανότητα κάποιων ανθρώπων να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα, ενώ στην ενότητα της διατροφής αναλύεται η διατροφική αξία των πιτών, οι οποίες είναι πολύ δημοφιλείς στην ελληνική κουζίνα. Επίσης, μαθαίνουμε τα υπέρ και τα κατά που έχει το μούσι στην υγεία των ανδρών.

Πρέπει να τρώμε κόκκινο κρέας και σε ποια ποσότητα; Με την διατροφική αξία του κρέατος ασχολείται η εκπομπή «Οδηγός Καλής Ζωής» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, την Κυριακή 03 Νοεμβρίου, στις 09:00. Καλεσμένος στο στούντιο ο αγαπημένος τραγουδιστής – ηθοποιός Δημήτρης Σταρόβας, ο οποίος σχολιάζει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη σχέση του με το κρέας και το φαγητό συνολικά. «Μία φορά είχα πάει σε διαιτολόγο και τον έφαγα!» λέει με το χαρακτηριστικό του χιούμορ.

«Μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά όταν μαγειρεύω παραδόξως τρώω λιγότερο. Κρέας τρώω μια φορά την εβδομάδα. Και αυτό που μου αρέσει πιο πολύ στο κρέας είναι τα λιπάκια» αναφέρει. «Το Πάσχα προσπαθώ να νηστεύω 40 μέρες από το κρέας. Τις τελευταίες πέντε μέρες της νηστείας κόβω τα πάντα» υπογραμμίζει ο Δ.Σταρόβας. Και διευκρινίζει ότι… «Μου αρέσουν πολύ τα λαχανικά, δεν το αποκλείω να γίνω κάποια στιγμή χορτοφάγος», ενώ αποκαλύπτει: «Μέχρι τα 38 ήμουν 78 κιλά. Μετά έβαζα σταδιακά βάρος. Και τώρα πρέπει να τα χάσω γιατί έχουν αρχίσει και εμφανίζονται προβλήματα».

Ο κλινικός διαιτολόγος, Μάνος Δημητρούλης, εξηγεί για την διατροφική αξία του κρέατος, τόσο του λευκού και του κόκκινου όσο και του επεξεργασμένου, αλλά και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην υγεία μας η πλήρης αποχή από αυτό.

Επίσης στην εκπομπή μαθαίνουμε γιατί «μας κόβονται τα πόδια», ποιες είναι οι λάθος στάσεις που επιβαρύνουν την σπονδυλική μας στήλη όταν κάνουμε δουλειές του σπιτιού, αλλά και πόσο αγχολυτικό είναι το χόμπι του πλεξίματος.

Μια από τις συχνότερες ορμονικές διαταραχές στις γυναίκες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Μία στις δέκα θα το εμφανίσει, ωστόσο 7 στις 10 έχουν πολυκυστικές ωοθήκες στον υπέρηχο.