Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για τον «Μισάνθρωπο» και τη συνεργασία με τον Πέτερ Στάιν

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος

Δείτε όλα όσα είπε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν σήμερα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την παράσταση «Ο μισάνθρωπος», αλλά και τη συνεργασία του με τον Πέτερ Στάιν

«Ευτυχώς που αλλάζουμε καθώς μεγαλώνουμε. Συνειδητοποιούμε ότι ερχόμαστε σε αυτήν τη ζωή για πολύ λίγο όταν περνούν τα χρόνια και καταλαβαίνουμε ότι από το να καθόμαστε να ζητούμε τον λόγο της ύπαρξής μας, ουσιαστικότερο είναι να δημιουργούμε τον λόγο της και να ασχολούμαστε με πράγματα που αφορούν, πέρα από τον εαυτό μας, και τους γύρω μας», είπε αρχικά ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε στη συνέχεια: «Στην αλλαγή μας, παίζουν ρολό σημαντικό οι σύντροφοί μας και αυτό εξαρτάται από την ηρεμία που σου χαρίζουν για να μπορείς να λειτουργείς στη ζωή, στη δουλειά σου. Είναι σημαντικό να μην σκέφτεσαι το πώς θα μιλήσω, πώς θα φερθώ, να υπάρχει μια ελευθέρια στη συντροφικότητα. Το νοιάξιμο δεν εξαρτάται από το πόσες φορές σε παίρνει ο άλλος τηλέφωνο.

Για την παράσταση «Ο Μισάνθρωπος», ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είπε: «Το σύμπαν συνωμότησε για να συμβεί κάτι τόσο υπέροχο. Όταν μου είπαν από το Δημοτικό Θέατρο ότι θα έρθουν σε επαφή με τον Πέτερ Στάιν κάτι έλαμψε μέσα μου αλλά είπα ότι δε θα πει το ναι. Όταν μου είπαν ότι είπε το ναι σήκωσα τα χέρια ψηλά και είπα αυτά δε συμβαίνουν, είναι μαγικά.

Είναι η πρώτη φορά που κάνω Μολιέρο, η πρώτη φορά που παίζω στο θέατρο του Πειραιά, που είναι μοναδικό θέατρο, μαγικό. Ο Πέτερ Στάιν είναι μοναδικός. Στη γαλλική θεατρολογία ο ρόλος που υποδύομαι έχει το περισσότερο κείμενο από οποιονδήποτε άλλο ρόλο. Όταν είδα τα πόσα λόγια έπρεπε να μάθω, έπαθα κρίση πανικού. 5 μήνες είμαι στη διαδικασία να τα μάθω και δεν έχω ζοριστεί περισσότερο σε δουλειά».

Αναφερόμενος στον Πέτερ Στάιν, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ανέφερε: «Η πρώτη μου στιγμή μαζί του ήταν τον Μάιο που μας πέρασε. Έπρεπε να τον συναντήσω στην Ιταλία στη φάρμα του και να γνωριστούμε. Είχα την αγωνία μήπως δε νιώσω αυτό που θα ήθελα να νιώσω, αλλά τελικά ένιωσα τη σημαντικότητά του όταν ένα από πρώτα πράγματα που έκανε ήταν να με πάρει να μου δείξει τον κήπο που καλλιεργεί.

Ένας άνθρωπος 85 χρόνων τόσο ζωντανός, με αγάπη για τους ηθοποιούς. Ήταν πολύ χαρούμενος με αυτό που ζούσε μαζί μας και μας το έλεγε κάθε φορά. Πολλά πράγματα κάνουν έναν σκηνοθέτη ξεχωριστό, όπως η αγάπη του για αυτό που κάνει και με αυτούς που το κάνει. Μετά έρχονται οι γνώσεις, να σε κάνει να νιώσεις ότι είστε ομάδα».