Ο Τζώνη Καλημέρης εξηγεί τους λόγους της αποχώρησής του από το Open – «Δεν ήταν δική μου απόφαση»

Τζώνη Καλημέρης

Δείτε όλα όσα είπε ο Τζώνη Καλημέρης στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται”.

Καλεσμένος της Ναταλίας Γερμανού στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” ήταν σήμερα ο Τζώνη Καλημέρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία του με το Open και εξήγησε πως η αποχώρησή του από το κανάλι δεν ήταν δική του απόφαση.

«Το να είσαι πολλά χρόνια σε ένα κανάλι, σε κάνει το πρόσωπο του καναλιού κι έχεις και μια εσωτερική ηρεμία σε ότι αφορά την εξέλιξη της καριέρας σου, τους ανθρώπους κλπ, αλλά έχει και κάποια κακά. Όταν είσαι πάρα πολλά χρόνια σε ένα κανάλι ιδρυματοποιήσε. Χάνεις δηλαδή λίγο την αντικειμενική σου κρίση, δεν μπορείς να σκεφτείς έξω από το… κουτί, παγιδεύεσαι σε αυτό το περιβάλλον που ζεις και επαγγέλλεσαι.

Το να αλλάζεις συχνά κανάλια είναι κακό γιατί δεν προλαβαίνεις να στεριώσεις, γίνεσαι λίγο ερημοσπίτης, νομάς. Έχει όμως το καλό ότι ανανεώσεις συνέχεια ιδέες, ανθρώπους, παρέες, συντροφιές και αυτό σε κρατάει πάντα πιο ζωντανό.

Τώρα θα ήθελα να αράξω κάπου. Ήλπιζα ότι αυτό θα γινόταν με το Open, άσχετο αν άλλαξαν στο δρόμο τα ζητούμενα. Θα ήθελα τώρα να αράξω γιατί το έχω κάνει πολύ το… γύρω γύρω. Δεν ήταν δική μου απόφαση να φύγω από το Open. Το αρχικό στήσιμο του καναλιού ήταν να γίνει το μεγαλύτερο και το καλύτερο κανάλι της χώρας.

Κάποια στιγμή αυτό εξέλιπε  ως ανάγκη, στόχος, προτεραιότητα και η άποψη που επικρατούσε ήταν να υπάρχουμε. Στο να υπάρχουμε εγώ δεν είμαι καλός, στο να συντηρούμαστε λίγο στην κατάψυξη και σιγά σιγά να δούμε τι θα γίνει. Αυτό δεν το έχω και νομίζω ότι αυτός είναι και ο λόγος που είμαι εκτός τηλεόρασης τώρα. Εγώ είμαι του να γίνονται πράγματα, να μεγαλώνουμε, να δημιουργούμε, να εφευρίσκουμε νέες ιδέες. Διαφώνησα με τη στρατηγική του καναλιού», είπε ο Τζώνη Καλημέρης.