Ο Τζόκερ έρχεται σε πρώτη τηλεοπτική απόψε στο Star

Τζόκερ

Τζόκερ, Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στις 22:15 σε Α’ Τηλεοπτική Προβολή από το Star

Στο Τζόκερ, ο Άρθουρ Φλεκ, είναι ένας μοναχικός, ιδιόρρυθμος άνθρωπος, που ζει με την «ευάλωτη» μητέρα του και εργάζεται ως κλόουν. Ονειρεύεται να κάνει μια σπουδαία καριέρα ως κωμικός αλλά βρίσκεται στο περιθώριο. Αναζητά την αποδοχή αλλά εισπράττει μόνο σκληρότητα, υποτίμηση, περιφρόνηση, αδιαφορία, από μια εχθρική κοινωνία.

Όταν συνειδητοποιεί ότι τελικά ο ίδιος είναι ο περίγελος και όχι αυτά που λέει ή κάνει, το ανεξέλεγκτο γέλιο του θα γίνει το καύσιμο για μια έκρηξη με απρόβλεπτες διαστάσεις…

Σκηνοθεσία: Τοντ Φίλιπς

Παίζουν: Χοακίν Φίνιξ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Φράνσις Κονρόι, Ζαζί Μπιτζ

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στις 31 Αυγούστου 2019, κερδίζοντας  τον Χρυσό Λέοντα.

Βραβεύτηκε με  Όσκαρ και BAFTA στις κατηγορίες Α΄Ανδρικού Ρόλου (Χοακίν Φίνιξ) και Καλύτερης Μουσικής (Χίλντουρ Γκούντναντατιρ) ενώ ήταν υποψήφια σε ακόμα 9 κατηγορίες για Όσκαρ και σε 8 κατηγορίες για βραβείο BAFTA.

Ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς υπογράφει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Σκοτ Σίλβερ.

Η ταινία είναι βασισμένη σε χαρακτήρες της DC Comics και σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με κέρδη περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Είναι η έβδομη πιο εμπορική ταινία της χρονιάς της και η 32η όλων των εποχών.