Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτησε συγκινημένος το κοινό του: «Κρατήστε τα τραγούδια κι εμένα ξεχάστε με!»

Θανάσης Παπακωνσταντίνου

"Μη στεναχωριέστε! Ζήστε τη στιγμή! Ζήστε το παρόν! Σα να μην υπάρχει αύριο".

Με μία ακόμη sold out συναυλία στο κατάμεστο Θέατρο Βράχων ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ολοκλήρωσε τις ζωντανές του εμφανίσεις το βράδυ της Κυριακής (16/6). Ο δημοφιλής τραγουδιστής και τραγουδοποιός, αμέσως μετά το τέλος του προγράμματος, έβγαλε έναν αποχαιρετιστήριο λόγο μπροστά στους θεατές, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως δεν πρόκειται να συνεχίσει – τουλάχιστον μέχρι νεοτέρας – τις live εμφανίσεις, χωρίς να διευκρινίζει τον λόγο αυτής του της απόφασης.

«Λοιπόν, θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ! Και εσάς που είστε εδώ σήμερα και αυτούς που ήτανε στο παρελθόν… Το μεγαλύτερο που έχετε κάνει είναι ότι παραβλέψατε τις ανεπάρκειές μου και σταθήκατε στην ουσία», είπε αρχικά ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Δεν είναι εύκολο αυτό. Το επόμενο διάστημα θα συναντιόμαστε δισκογραφικά τουλάχιστον. Θέλω να πω όμως το εξής… το λέω συνέχεια θα το πω για ακόμη μία φορά. Νομίζω ότι η ανταπόκριση που υπήρχε και η αγάπη… νομίζω ήταν υπερβολική

Ακούστε, ακούστε… θα το εξηγήσω για μία ακόμα φορά. Αυτό που έκανα, δηλαδή να ασχοληθώ με τα τραγούδια… εντάξει, ήταν μία ανάγκη που δεν μπορούσα να την ελέγξω… Αντιλήφθηκα όμως ότι το έκανα για τη δικιά μου την ύπαρξη. Για να μπορέσω να σταθώ όρθιος σ’ αυτόν τον κακοτράχαλο δρόμο που είναι η ζωή, έτσι;», τόνισε ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου στη συνέχεια.

«Άρα, εν ολίγοις, η δημιουργία είναι μία εγωιστική διαδικασία. Το λέω συνέχεια. Αυτό που στεφανώνει την ανθρώπινη ύπαρξη είναι η θυσία, παιδιά, κι εγώ δεν ένιωσα ότι θυσίασα κάτι. Οπότε… κρατήστε τα τραγούδια και ’μένα ξεχάστε με!

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τους συνεργάτες. Και τους σημερινούς και αυτούς που υπήρχαν στο παρελθόν, που μ’ αντέξανε… Μ’ αντέξανε… Βλέπω διάφορα πρόσωπα εδώ και μπροστά και στους συνεργάτες, λυπημένα και στενοχωρημένα κλπ.

Μη στεναχωριέστε! Ζήστε τη στιγμή! Ζήστε το παρόν! Σα να μην υπάρχει αύριο! Αλλά όμως, αλλά όμως… Όχι άτσαλα, να θυμάστε πάντα αυτούς που υπήρξαν πριν από μάς και αυτούς που θα υπάρξουν μετά από εμάς», κατέληξε στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, λαμβάνοντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.