Ο Θανάσης Ευθυμιάδης ξεσπά στον αέρα του MEGA: «Δεν μας έχουν ζητήσει μία συγνώμη!»

Θανάσης Ευθυμιάδης

"Μας έδερναν με τις ευλογίες του υπουργείου. Τα θεωρούσαμε φυσιολογικά όλα αυτά, επειδή τα έλεγε το υπουργείο Παιδείας".

Στον καναπέ του «Χαμογέλα και Πάλι» κάθισε το πρωινό του Σαββάτου (15/6) ο Θανάσης Ευθυμιάδης. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Σίσσυ Χρηστίδου για τη στροφή και τη μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε να κάνει στη ζωή του, τη σχέση με τα παιδιά του, ενώ δεν παρέλειψε να κατακεραυνώσει το ισχύων σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.

«Έφαγα πολύ ξύλο εγώ στο σχολείο, γιατί ήμουν ζωηρός και τότε το υπουργείο…. Παιδείας και Θρησκευμάτων έλεγε να δέρνουν τα ζωηρά παιδιά. Και δεν μας ζήτησαν ποτέ ένα συγγνώμη για το ξύλο που φάγαμε. Τα θεωρούσαμε φυσιολογικά όλα αυτά, επειδή τα έλεγε το υπουργείο Παιδείας», σημειώνει ο Θανάσης Ευθυμιάδης.

«Μας έδερναν με τις ευλογίες του υπουργείου. Και τώρα μπορεί να γίνεται αντίστοιχα λάθος με το σύστημα των πανελλαδικών και να λένε τα ίδια όπως τότε που μας έδερναν. Εμπιστεύομαι και σέβομαι το ένστικτο των παιδιών μου. Τα ταλέντα χάνονται στη Ελλαδα γι’ αυτό πάνε στο εξωτερικό και αξιοποιούνται», προσθέτει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Υπήρχε υποστήριξη από όλη την οικογένειά μου και είχα υποστήριξη και από τα παιδιά μου. Το σχολείο καλλιεργεί πλέον το να σου φαίνεται περίεργη η επιλογή ενός ανθρώπου. Η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ένα τρελό σύστημα. Τα παιδιά πηγαίνουν φροντιστήριο για να μάθουν αυτά που διδάσκονται στο πρώτο σχολείο τους, δεν υπάρχουν φροντιστήρια στο εξωτερικό. Το σύστημα πιέζει τα παιδιά στο να μαθαίνουν συνεχώς πράγματα», σχολιάζει ο Θανάσης Ευθυμιάδης σε άλλο σημείο.

«Το να κάνετε ένα βίντεο για μένα παίρνει χρόνο από το «τώρα» και εμένα η προσπάθειά μου είναι στο «τώρα». Όλα αυτά από το παρελθόν, αν δεν τα είχαμε φιλτράρει από την ματιά του «τώρα», θα είχε ένα νόημα. Πριν την επιλογή μου να αλλάξω τρόπο ζωής, είδα την διαδρομή μου, ποια λάθη με οδήγησαν στο να έρθω εδώ.

Δεν απορρίπτω τίποτα, όλα ήταν σε ένα θεϊκό πλάνο για να φτάσω να συνειδητοποιήσω τι γίνεται μέσα μου, να μπορώ να το πω και να βοηθήσω ανθρώπους γύρω μου. Βλέποντας τον παλιό εαυτό μου, και την οικειότητά που είχα με τις κάμερες, να μπορώ τώρα να είμαι αναμεσά σας και να νιώθω σαν συνεργάτης σας και να απευθύνομαι στον κόσμο», εξομολογείται ο Θανάσης Ευθυμιάδης.